Spoznajte prihodnost in bodoče trende na poslovni konferenci PPL En5rGija za prihodnost

Mitja Sagaj Mitja Sagaj
10.10.2022 06:29

O tem, kako bo tehnologija 5G krojila našo prihodnost in kako lahko pomaga reševati energetske izzive, med drugim na poslovni konferenci PPL En5rGija za prihodnost, ki bo tudi priložnost za izmenjavo razmišljanj o zelenem jutri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Huawei, na primer, med drugim že izkorišča tehnologijo 5G za avtomatizacijo svojega oskrbovalnega centra na Madžarskem, ker so vozila v skladišču povsem avtonomna.
Huawei

Še deset dni nas loči od poslovne konference Podravsko podjetje leta, ki tokrat nosi naslov En5rGija za prihodnost. V uredništvu Večera namreč verjamemo, da lahko izzive sedanjosti, kot so energetska kriza, zeleni prehod in digitalna transformacija, premagamo s prebojnimi tehnologijami, predvsem pa le s sodelovanjem, saj rešitve zahtevajo interdisciplinaren in usklajen pristop. Konferenca En5rGija za prihodnost bo tako platforma za predstavitev obstoječih in prihodnjih trendov, za predstavitev najboljših praks in za izmenjavo razmišljanj, ki nas vodijo k prebojnim idejam za prihodnost. O vsem tem 20. oktobra v Mariboru.

Besedo bodo imeli poznavalci in odločevalci

Brez dvoma bo naša prihodnost brezogljična, trajnostna in - povezana. Kako bomo sprejemali in reševali energetske izzive letošnje jeseni? Kako lahko tehnologija 5G in druge tehnološke rešitve pomagajo našemu poslovanju? Kako je mogoče racionalizirati poslovanje v teh negotovih časih? Kateri partnerji nam lahko pri tem pomagajo? O vsem tem bo govor v Mariboru, kamor smo povabili vrhunske strokovnjake, poznavalce razmer v tehnoloških in energetskih panogah ter odločevalce, ki bodo govorili v prvi vrsti o trendih na področju tehnologije 5G, o koristih, ki jih prinaša gospodarstvu in družbi, pa tudi o energetskih izzivih letošnje jeseni in zime ter o rešitvah, s katerimi jih je mogoče premagati.

Želim na konferenco En5rGija za prihodnost

Med tistimi, ki bodo govorili o prednostih, ki jih za gospodarstvo in s tem za družbo prinaša uporaba omrežja 5G, bodo med drugim ministrica za digitalno preobrazbo dr. Emilija Stojmenova Duh, vodja tehnologij interneta stvari in inovacij v družbi A1 Slovenija Marjana Senčar Srdič in Gordana Kisilak, vodja javnih zadev in korporativnega komuniciranja v Huawei Technologies Slovenija. O brezogljični, obnovljivi in povezani prihodnosti bodo med drugimi razpravljali dr. Dejan Paravan, član uprave Gen-i, Marko Drobnič, predsednik uprave Taluma, in Uroš Merc, direktor Bisola, razvijalca in ponudnika solarnih sistemov.

Tudi o tem, kakšen bo zeleni prehod od fosilnih goriv k sončni, vetrni in vodni energiji bomo govorili, prav tako o priložnostih, ki jih v dobi elektrifikacije mobilnosti ponujajo pametna električna omrežja. Pozornost bomo namenili tudi energetski strategiji Slovenije in Evrope ter priložnostim gospodarstva v zelenem jutri. Zanimalo nas bo, kako razvoju tehnologije sledi razvoj infrastrukture za potrebe novih prebojnih tehnologij in kakšni so novi poslovni modeli v času digitalizacije in tehnologije 5G. Obiskovalci bodo lahko prisluhnili tudi nekaterim izjemno zanimivim primerom dobrih praks domačih in tujih podjetij, ki že uporabljajo nove tehnologije v svoj prid.

Vse pomembnejši podatki za uspešno poslovanje

Podatki so danes ključni generator razvoja poslovanja, kar spoznavajo že mnoga podjetja, zato bomo pozornost namenili tudi velikim podatkovnim zbirkam in vrednosti, ki jo imajo danes podatki za podjetja in družbo. In ker v tem času posameznik le težko kaj doseže sam, je ključno tudi dobro in učinkovito vodenje, o čemer bo na dogodku govoril uveljavljeni mednarodni trener in coach, strokovnjak za vodenje, avtor uspešnice (R)evolucija vodenja ter direktor Družbe za odličnost Branko Žunec. V celodnevno dogajanje pa nas bo vpeljal uvodni govorec, prof. dr. Matevž Rašković, strokovnjak za mednarodno poslovanje in strateški menedžment, izredni profesor za mednarodno poslovanje in strateški menedžment na Tehnološki univerzi v Aucklandu na Novi Zelandiji ter gostujoči profesor na univerzah Džedžjang na Kitajskem in Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Želim na konferenco En5rGija za prihodnost

Zato je poslovna konferenca En5rGija za prihodnost pravi naslov za vse, ki vas skrbijo energetski izzivi letošnjih jeseni in zime, ki želite z uporabo novih tehnologij nadgraditi svoj poslovni model, ki iščete rešitve za racionalizacijo in zeleni prehod, ki želite izvedeti, kako lahko tehnologija 5G koristi vašemu poslu, ki želite spoznati nove priložnosti za svoj posel, ki digitalizirate svoje poslovanje ali pa razvijate prebojne rešitve in želite spoznati nove partnerje na tej poti. Kajti tudi mreženje in izmenjava mnenj bosta imela v Mariboru 20. oktobra veliko in pomembno vlogo. Vse informacije o dogodku najdete na spletni povezavi Poslovna-konferenca.vecer.com.

Želim na konferenco En5rGija za prihodnost
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta