Ste že kdaj zamenjali bančni račun brez obiska poslovalnice?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
17.07.2021 12:00
Bančni račun je nekaj, kar ima praktično vsak državljan. A vsi računi niso enaki. Razlika med najugodnejšim in najdražjim računom je velika. Ste kdaj razmišljali, koliko bi lahko vsako leto prihranili z ugodnejšim računom?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bančni račun lahko zdaj odprete kar na pametnem telefonu ali osebnem računalniku
Arhiv Naročnika

Slovenci se redko odločamo za menjavo bančnega računa. Kar pomislite, kdaj ste nazadnje razmišljali o menjavi računa in kdaj ste ga nazadnje tudi zamenjali?

Pogosto imamo bančni račun še vedno v isti banki, kjer so imeli račun naši starši, in pogosto tako tudi ostane. Pri isti banki vztrajamo tudi, ko se nam zdi, da so stroški, ki jih imamo z banko, previsoki, ko nismo zadovoljni s storitvami banke, odnosom ali odzivnostjo.

Največkrat se težko spravimo k menjavi, ker imamo še vedno vtis, da je proces menjave računa zapleten in dolgotrajen postopek. To seveda ne drži, saj je razvoj tehnologije v preteklih letih precej poenostavil odpiranje bančnih računov. Celoten postopek lahko zdaj opravite prek spleta, s svojim pametnim telefonom ali osebnim računalnikom. Brez da bi morali stopiti v poslovalnico.

Ena od prvih bank, ki v Sloveniji omogoča, da bančni račun odprete na tak način, je Sberbank banka. Na daljavo lahko odprete štiri ugodne račune. Ti računi so Direkt, Klasični, Študentski ter Upokojenski račun.

Z mobilno banko imate svoje finance vedno v žepu oziroma s seboj.
Arhiv Naročnika

V omenjenih računih so vključene tudi nekatere najbolj pogoste bančne storitve, kot so njihova odlična mobilna banka mSberbank SI ter spletna banka eSberbank SI, s katerimi imajo uporabniki odličen pregled nad svojimi financami, saj imajo banko vedno v žepu oziroma s seboj, obenem pa je za njihove finance poskrbljeno na varen in sodoben način.

Med najbolj priljubljenimi računi je Direkt račun, s katerim uporabniki prejmejo vse najpomembnejše bančne storitve že za 1,5 EUR na mesec. Ta račun se je izkazal kot najugodnejša izbira za tipičnega komitenta.*

Če ste kdaj primerjali stroške vodenja računov, veste, da mesečni zneski morda niso pretirani, a na letni ravni so razlike lahko velike.

Če želite torej prihraniti pri bančnem poslovanju, je prvi korak izbira ugodnejšega bančnega računa, s katerim lahko znatno prihranite.

In zdaj, ko je menjava bančnega računa tako enostavna, da jo lahko uredite kar iz udobja vašega doma, morda res ni več razloga, da odlašate z menjavo.

Odpiranje novega bančnega računa še nikoli ni bilo lažje. Vse kar potrebujete je pametni telefon in dostop do interneta.
Arhiv Naročnika

*Košarica storitev tipičnega komitenta, za katero je bila narejena primerjava: Letno vodenje TRR (12x), izdaja debetne kartice, letno vodenje spletnega oziroma mobilnega bančništva (12x), elektronska plačila (4x mesečno oziroma 48 na leto), direktne bremenitve (3x mesečno oziroma 36 na leto) ter dvigi gotovine z debetno kartico na bankomatu druge banke ali hranilnice (3x mesečno oziroma 36 na leto).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.