Zoom v zadnjem četrtletju lanskega leta utrpel skoraj 100 milijonov evrov izgube

STA, M.R.
28.02.2023 08:10

Ponudnik spletnih komunikacijskih storitev Zoom je v zadnjem četrtletju preteklega poslovnega leta vknjižil 104 milijonov dolarjev (98 milijonov evrov) izgube.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Prihodki so v četrtletju, ki se je za podjetje končalo z 31. januarjem, znašali 1,1 milijarde dolarjev (milijardo evrov), kar je štiri odstotke več kot pred enim letom.

Četrtletni dobiček podjetja je tako daleč od 490,5 milijona dolarjev, ki ga je Zoom zabeležil med novembrom 2021 in januarjem 2022.

Platforma za videokonference je bila med podjetji, ki so imela koristi od izbruha pandemije covida-19. Zoom je bil prvotno razvit za uporabo v podjetjih, vendar je med pandemijo nenadoma postal izdelek za množični trg, ko so po vsem svetu začele veljati omejitve gibanja in se je razcvetelo delo od doma. Eksplozivna rast, ki jo je bilo deležno podjetje, se je začela umirjati z odpravo protikoronskih omejitev.

V začetku tega meseca je Zoom napovedal, da bo zaradi negotovih gospodarskih razmer zmanjšal število zaposlenih za 15 odstotkov oziroma za približno 1300 ljudi. Da bi zmanjšali stroške, je družba obenem napovedala, da bo znižala plače in znižala bonuse za vodilne v podjetju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta