Bogatinov o novem trenerju NK Maribor: Delovna zavzetost je na prvem mestu

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.04.2020 15:48

Športni direktor vijoličastih je pojasnil, zakaj je na čelo članskega moštva postavil Sergeja Jakirovića, spregovoril pa je tudi o nogometaših, ki niso pristali na 20-odstotno znižanje plač

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Oliver Bogatinov je sestavil kadrovsko križanko v Ljudskem vrtu.
Andrej Petelinšek

Za dan po prelomnem dogodku, imenovanju novega trenerja članskega moštva, je bil prizor nenavaden. Tišino so sicer motili delavci na bližnjem gradbišču, a običajnega vrveža v Ljudskem vrtu ni bilo. V času epidemije novega koronavirusa so prej običajni prizori redki. Nogometaši se pripravljajo posamično, pomemben projekt pa so zaključili v pisarnah. Športni direktor NK Maribor Oliver Bogatinov je za novega trenerja ustoličil Sergeja Jakirovića.
Napovedovalo se je, da bo ekipo do konca sezone vodila začasna posadka s Sašo Gajserjem na čelu, a Bogatinov se je odločil za drugačen korak in že predstavil naslednika Darka Milaniča. "Stvari, povezane z dojemanjem koronavirusa, so se bistveno spremenile. Nogomet ima s postavljenimi realnimi datumi, kdaj naj bi se prvenstvo nadaljevalo, lepšo prihodnost. Ko je zelo malo časa za pripravo na naslednjo sezono, je smiselno, da se imenovanje trenerja opravi čim prej in da v sezono 2020/21 kreneš z ljudmi, ki že nekaj časa delajo v klubu," je pojasnil športni direktor.
Nekdanji reprezentant BiH, ki se je kot trener uveljavil v hrvaški Veliki Gorici, ni bil edini kandidat, a je prepričal svojega novega šefa. "Sergej v prvi vrsti zna, v drugi pa je trener, ki zna premagovati boljše nasprotnike, kar je za evropski Maribor zelo pomembno," je o izbiri dejal Bogatinov in priznal, da so bili nekateri kandidati na njegovem seznamu finančno prezahtevni. Z novim trenerjem je sklenil dveletno pogodbo. Več pogovorov sta opravila pred podpisom. "Skozi nogometne pogovore sva imela zelo podoben pogled na trenutno situacijo in na to, kaj je treba narediti v prvi fazi, kako iz naših fantov izvleči najboljše," je prepričan novi prvi kadrovik vijoličastih, ki ima tudi jasno začrtane cilje. "Absolutno je prva prioriteta evropsko tekmovanje. Ima moje popolno zaupanje."

Nekdanji trener hrvaške Gorice verjame, da bo z Mariborom osvajal naslove.
NK Maribor
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta