Darko Milanič za Ekipo razkril, da ga je Marko Šuler vabil v Maribor in da bi vodil klub z Obale

M.D.
03.11.2021 14:40
Darko Milanič po Sturmu, Leedsu in Slovanu iz Bratislave vodi četrti klub v tujini, kjer bi rad nadaljeval trenersko kariero
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po dveh zmagah, štirih remijih in dveh porazih Milaničev Pafos za prvim AEK-om iz Larnake zaostaja za 10 točk.
Profimedia

Najuspešnejši slovenski prvoligaški trener Darko Milanič je od 30. junija snovalec taktike pri ciprskem Pafosu. Po osmih krogih je njegovo moštvo na šestem mestu v prvi ligi z dvanajstimi ekipami. Po dveh zmagah, štirih remijih in dveh porazih za prvim AEK-om iz Larnake Pafos zaostaja za 10 točk. Milaničeva ekipa je septembra zmagala tudi v prvem krogu pokalnega tekmovanja. 

Ni skrivnost, da je bila želja pri vijoličastih, da se najtrofejnejši trener vrne v Ljudski vrt. Da je dobil novo vabilo z Mladinske 29, je Milanič dobro leto in pol po zadnji tekmi na klopi Maribora razkril v intervjuju za Ekipo. "Da, klical me je," je Izolan odgovoril na vprašanje novinarja Andreja Miljkovića, če je prejel klic športnega direktorja Maribora Marka Šulerja. Milanič je pojasnil, da mu je Korošec predstavil konkretno ponudbo, a da jo je zavrnil, saj da je pogodbeno vezan, za ponudbo pa se je zahvalil. V nadaljevanju pogovora je Milanič razložil, da je zanj zgodba z Mariborom zaključena ter da ima druge načrte.

Primorec še pravi, da ga vrnitev v slovensko ligo ne privlači in da si želi še nekaj časa preživeti v tujini. Je pa vnovič poudaril, da bi ga zanimalo mesto selektorja slovenske reprezentance, zavrnil ni tudi možnosti, da bi kdaj postal trener Izole. "V Izoli imajo ljudje noro radi nogomet, okolje je tam sijajno. Ribari vsa ta leta vlečejo stvar naprej in … kaj naj vam rečem – da, jaz sem za to. To bi me res veselilo, vsekakor sem za to," je dejal.

V intervjuju za športni časnik Ekipa je 53-letni Izolan govoril tudi o dogajanju v turističnem mestu Pafos, ki vpliva na nogometaše, o "prebolevanju" izkušnje iz Bratislave, o preteklosti v Mariboru, o odnosu z Zlatkom Zahovićem ter o novih generacijah, ki so zaznamovane s hitrimi spremembami v družbi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta