Mura po nov zagon v Francijo

Miha Dajčman
03.11.2021 06:00
Nogometaši Mure so po nedeljskem porazu v Celju začeli priprave na četrto tekmo v konferenčni ligi, v četrtek ob 21. uri bodo gostovali v Franciji pri Rennesu
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Proti Vitesseju in Tottenhamu je bil kapetan Mure Alen Kozar (levo) član prve postave črno-belih, na tekmi z Rennesom pa ni igral. Foto: PROFIMEDIA
Profimedia

Ko so se Prekmurci pred dvema tednoma pripravljali na prvi obračun z Rennesom, je bilo vzdušje med aktualnimi slovenskimi prvaki boljše kot v teh dneh. Po porazu z Bretanci v Ljudskem vrtu 21. oktobra, tekma se je končala z izidom 1:2, Mura pa si je priigrala več priložnosti za izenačenje, so črno-beli remizirali z Radomljami in v pokalu izpadli po enajstmetrovkah, v nedeljo pa izgubili v Celju. V knežjem mestu so muraši klonili četrtič v tej sezoni prve lige. Toliko porazov imajo tudi Koper, Olimpija in Maribor, ki so s 27 točkami na vrhu lestvice. Toda Muro od vrha oddaljuje kar šest remijev in porazna statistika na gostovanjih, kjer so zmagali le enkrat.

Da vzdušje med muraši po slabem nizu ni najboljše, je dan pred odhodom v Francijo priznal tudi kapetan črno-belih Alen Kozar, a šestindvajsetletni zvezni igralec ve, kako bi lahko ekipa znova igrala bolje. "Moramo stopiti skupaj. Vidi se, da morda trenutno nismo prava klapa. Vsak od nas mora biti boljši, da bo na višji ravni celotna ekipa. Pokazati moramo več borbenosti. Na zadnjih tekmah se nam dogaja, da v prvem polčasu nismo pravi, ne najdemo se. Šele ko damo vsi vse od sebe, to ekipa začuti, dvigne se motivacija v moštvu. S takšnim pristopom se lahko dokažemo tudi v Evropi," je prepričan Kozar.

Šestindvajsetletni zvezni igralec se zaveda, da Mura ni v dobri formi, a pričakuje, da se bodo črno-beli v evropskem tekmovanju predramili: "Moment res ni na naši strani, tega se zavedamo. Prav tako si v klubu ne želimo tega stanja, ki se nam dogaja. Rezultati in igra niso zadovoljivi. Zdaj nas čaka evropska tekma, na teh smo se do sedaj dokazali v pravi luči. V Evropi smo bili v tej sezoni iz tekme v tekmo boljši in upam, da bo tako tudi tokrat." Na treh tekmah konferenčne lige so Prekmurci prejeli devet golov in dosegli dva, točk še niso osvojili.

Kozar v Ljudskem vrtu proti francoskemu prvoligašu ni igral, je pa tekmece vseeno dobro spoznal. Želi si, da bi bili muraši v Franciji boljši v zaključkih akcij: "Na prvi tekmi z Rennesom smo imeli ogromno priložnosti, ki jih v takšnem tekmovanju moramo izkoristiti. V Franciji bomo morali biti bolj konkretni v realizaciji, zdržati pa moramo tudi v obrambi." Kozar ni prepričan, da je Rennes v Mariboru pokazal vso svojo moč: "Ne vemo, kako so oni šli v to tekmo. Ne glede na to, s kakšno postavitvijo igrajo, imajo ogromno kvaliteto in dobre posameznike. Dobro se moramo pripraviti, da bi lahko iz Francije prinesli ugoden rezultat."

Rennes, ki je minuli vikend v francoski ligi remiziral s Troyesom in zaseda peto mesto v domačem prvenstvu, je po treh krogih konferenčne lige s sedmimi točkami na vrhu lestvice v skupini G, točko manj ima Vitesse. Tottenham, ki je že potrdil prihod novega trenerja, Nuna Espírita Santa je zamenjal Antonio Conte, ima štiri točke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta