Državno prvenstvo v nogometu: Želijo popraviti vtis

17.09.2021 20:50
VIjoličasti se bodo v nedeljo ob 20.15 v Ljudskem vrtu pomerili z Muro
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jan Repas je po statistiki podaj z naskokom najboljši vezist v ligi, a učinka v tej sezoni še ni. Foto: Andrej PETELINŠEK
Andrej Petelinsek

Po bolečem porazu v nedeljo v Kidričevem Simon Rožman napoveduje, da bodo vijoličasti proti državnim prvakom skušali popraviti vtis. "Vračamo se v Ljudski vrt, z novo energijo in spoznanjem, da smo dosedanje tekme na domačem igrišču odigrali na višjem nivoju. Treningi med tednom so minili ob popolni osredotočenosti, igralci so odločni v namenu, da se prikažejo v boljši podobi. Z večjo učinkovitostjo in večjo doslednostjo v fazi obrambe,” pred obračunom z Muro pravi strokovnjak iz Štor.

"Situacija ni rožnata, zavedamo se, kaj se je zgodilo v Kidričevem. Zdaj nas čaka zahtevna tekma, zavedamo se kakovosti Mure, a gremo po tri točke, nič drugega nam ne preostane," je odločen Jan Repas, ki je po podatkih Slostats po uspešnosti podaj v zadnjo tretjino igrišča z naskokom najboljši vezist v ligi, vodilni je tudi po uspešnosti vseh podaj, a kljub temu ne najde forme iz prvih mesecev pri vijoličastih.

Spet se mora Rožman ukvarjati s kadrovskimi težavami. Martin Milec in Rok Maher, ki sta bila v "šumi" zamenjana med prvim in drugim polčasom, sta se na seznamu poškodovanih pridružila Marcosu Tavaresu in Aleksu Pihlerju. Blaž Vrhovec še ni odslužil kazni s tekme z Bravom. Vid Koderman zaradi bolezni še ne trenira z moštvom. Gregor Sikošek je bolje, a je v pričakovanju naraščaja. "Ob tem moramo imeti določeno mero previdnosti glede na bolezensko stanje. Počakati moramo še na razplet testiranja pred tekmo, da bomo imeli končno število kandidatov za nastop," so previdni v Ljudskem vrtu.

Mariborčani so si ogledali četrtkov obračun Mure v Ljudskem vrtu proti Vitesseju. Čeprav je bila tekma zelo dinamična in kondicijsko zahtevna, Rožman ne pričakuje, da bi to lahko vplivalo na stanje Mure v nedeljo: "Mura se je pokazala kot ekipa, ki jo poznamo skozi celotno sezono. Kompaktna, z izrazitimi prehodi v napad. Razumljivo pa se je na tekmi takšnega nivoja videla razlika v kvaliteti igralskega kadra. Glede na to, da je bil vmes reprezentančni premor, ne gre računati na njihovo utrujenost."

Med tednom se je vijoličastim na treningih pridružil nov pomočnik glavnega trenerja Radovan Karanović. Rožman o njegovem doprinosu še ni želel govoriti, saj da je to preuranjeno. Je pa 38-letnik poudaril, da je delovna vnema na treningih dobra.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta