Fifa začasno predlaga pet menjav na tekmo

sta
27.04.2020 16:21

Mednarodna nogometna zveza bi rada preprečila čim več poškodb, ko se bodo spet začela tekmovanja, ki bodo potekala po zgoščenem urniku

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Mednarodna nogometna zveza Fifa bi do konca leta 2021 na vseh tekmah v rednem delu vpeljala pravilo petih menjav in tako razbremenila nogometaše. Ti bodo po koronski krizi počasi spet začeli trenirati in potem imeli zelo natrpan oziroma zgoščen urnik tekem. Predlog mora odobriti še mednarodni odbor za nogometna pravila (IFAB), a po vsej verjetnosti ga bo sprejel.
Začasno pravilo bi veljalo za vsa tekmovanja, ki bi se morala začeti ali končati letos in za vse reprezentančne tekme do 31. decembra 2021, torej tudi za evropsko prvenstvo, ki bo drugo leto od 11. junija do 11. julija. Da ne bi bilo preveč prekinitev in nepotrebnega zavlačevanja, bi Fifa določila tri termine, v katerih bi poleg polčasa trener lahko zamenjal nogometaše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta