Čeferin: Bolje, da igramo pred praznimi tribunami, kot da tekem sploh ni

sta, šr
20.04.2020 17:21

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin se je v pogovoru za današnjo izdajo italijanskega časnika Corriere della Sera zavzel za nadaljevanje prekinjenih sezon v največjih nogometnih ligah brez gledalcev. A z upoštevanjem koledarja, saj bi lahko imel pozen konec lig zelo močan vpliv na potek naslednje sezone.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Prednostna naloga je seveda zdravje navijačev, igralcev in trenerjev. Po naravi sem optimist, verjamem, da obstajajo možnosti, ki nam omogočajo nadaljevanje in dokončanje prvenstev. Morda bomo morali igrati brez gledalcev, toda najpomembnejše se mi zdi igranje tekem. V tako težkih časih bi tekme ljudem prinesle srečo in določen občutek normalnosti, tudi če si bomo tekme lahko ogledali zgolj preko televizije," je dejal Aleksander Čeferin. Prvi mož evropskega nogometa meni, da je prezgodaj za prehitre zaključke sezon. "Učinek bi bil strašen za klube in lige," je dodal Čeferin in dodal, da jih čakanje nič ne stane. 

Predsednik krovne evropske federacije je omenil, da za finale lige prvakov in finale evropske lige ni roka.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta