(FOTO) Kriza Maribora se poglablja, Kidričani v šumi do visoke zmage, prve v sezoni

12.09.2021 22:06
V zadnji tekmi 8. kroga prve lige je Aluminij s 3:0 premagal Maribor
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Po pestrem dogajanju v Ljudskem vrtu v zadnjih dneh reprezentančnega premora, ko so se v vodstvu 15-kratnih državnih prvakov odločili, da prekinejo sodelovanje z najtesnejšim sodelavcem glavnega trenerja Simona Rožmana, so se vijoličasti odpravili na najbližje gostovanje, k zadnjeuvrščenemu Aluminiju. Kidričani Maribora v "šumi" niso premagali od maja 2017, na prvih sedmih tekmah sezone so rdeče-beli dosegli le dva gola, tokrat proti vijoličastim kar tri. 

Andrej Petelinšek

Od prve minute je na prvi uradni tekmi za vijoličaste začel srbski napadalec Ognjen Mudrinski, zadnja okrepitev Mariborčanov. Devetindvajsetletnik je imel v prvih treh minutah kar dve veliki priložnosti, prvič je bil na mestu Luka Janžekovič, drugič je bil posojen nogometaš Jagiellonije za hip prekratek. Na klopi je tekmo začel še en novinec Maribora Malik Sellouki. Ob težavah z zadnjimi veznimi igralci pri vijoličastih (Pihler je poškodovan, Vrhovec kaznovan, Makoumbou se je pozno vrnil iz reprezentance) je pred obrambo prvič v prvi postavi začel Rok Maher, ki se je sploh v prem delu prvega polčasa zelo lovil. Mirko Mutavčič je igral na desnem bočnem položaju,  Martin Milec na levi strani obrambe, saj sta zaradi bolezni manjkala Gregor Sikošek in Vid Koderman.

Andrej Petelinšek

Vijoličasti so v prvih minutah tekme izmenjali nekaj nevarnih podaj na svoji polovici, kar je opogumilo Kidričane, da pritisk vršijo višje na igrišču. V 14. minuti je Andraž Krefl z leve strani poslal lep predložek pred gol, Nik Marinšek pa je pobegnil Martinu Milcu in neoviran dosegel tretji gol za Aluminij v tej sezoni, rdeče-beli so sploh prvič v sezoni povedli. 

Po golu so se šumarji postavili v obrambo in pretili iz protinapadov. Vijoličasti so napadali, a le redko prišli do nevarnih priložnosti. Na drugi strani je Đerlek v 39. minuti lepo preigraval in podal v sredino, strel pa je Harisu Kadriću ubranil Ažbe Jug.

Med polčasom se je Simon Rožman odločil za dve menjavi. Poškodovanega Martina Milca je zamenjal Ilja Martinović, na mesto levega bočnega branilca se je premaknil Robert Voloder. Maherja je zamenjal Makoumbou.

Andrej Petelinšek

V začetku drugega polčasa velika priložnost za Maribor. Nino Žugelj je po podaji z Markom Alvirjem zadel vratnico. Žugelj je imel še eno veliko priložnost v 55. minuti, iz obrata pa je žogo poslal čez gol.

V 59. minuti je Rožman v igro poslal Kronavetra, ki je vpisal šele drugi nastop v tej sezoni v prvi ligi (proti Celju je vstopil v 89. minuti). V vijoličastem je v zadnji tretjini tekme debitiral tudi Sellouki.

Mariborčani so bili v zadnjih minutah tekme nenevarni, so si pa visoko zmago priigrali Kidričani, ki so imeli iz minute v minuto več prostora v protinapadih.

V 85. minuti je z enajstmetrovke na 2:0 povišal Andraž Krefl, prekršek za najstrožjo kazen je nad Tilnom Pečnikom storil Ilja Martinović. V 92. minuti je za končnih 3:0 gol dosegel Rok Kidrič. Še višji poraz 15-kratnih državnih prvakov je preprečil vratar Ažbe Jug. 

Maribor je na osmi prvenstveni tekmi izgubil tretjič. Simon Rožman je na klopi Maribora na sedemnajsti prvenstveni tekmi doživel šesti poraz. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta