(FOTO) Lepa popotnica za Maribor pred povratno tekmo s Hammarbyjem: V Ljudskem vrtu se že sliši "tri nula"

Miha Dajčman
25.07.2021 22:42
Prevetreni Maribor že v prvem polčasu nadigral okrnjene Domžale, ki so zaradi rdečega kartona hitro ostale brez kapetana.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Po porazu na Švedskem so se nogometaši Maribora dobro odzvali in s 3:1 premagali Domžale. Trener Simon Rožman je lahko zadovoljen, da so njegovi varovanci velik del naloge opravili že v prvem delu dvoboja, z dobro predstavo nekaterih rezervistov pa ima snovalec taktike vijoličastih za nadaljevanje sezone na voljo širši nabor igralcev. Popotnica za povratni obračun s Hammarbyjem je dobra, kar so po tekmi prepoznali tudi gledalci v Ljudskem vrtu, ki so nogometaše v slačilnico pospremili z glasnim aplavzom in skandiranjem "tri nula".

Trener Maribora Simon Rožman je za dvoboj z nekdanjim klubom prevetril prvo enajsterico. Prvič po 260 dneh je na uradni tekmi zaigral osrednji branilec Nemanja Mitrović, ki se je v Ljudskem vrtu 7. novembra 2020 poškodoval prav proti Domžalam. Od prve minute so začeli tudi desni bočni branilec Mirko Mutavčić, levi bočni branilec Gregor Sikošek in ofenzivni vezist Danijel Šturm, znova sta bila v prvi postavi napadalec Žan Vipotnik in vezist Rudi Požeg Vancaš. Za Domžale sta debitirala branilca Žiga Dajčman in Enes Alić, (zelo) pa sta manjkala Sven Šoštarič Karič (lažja poškodbe kolena) in Dario Kolobarić,ki je tik pred prestopom.

To je bil večer Aleksa Pihlerja.
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Tekmo je bistveno zaznamoval dogodek iz 26. minute. Kapetan Domžal Senijad Ibričić je s hokejsko potezo, z bočnim naletom in udarcem s komolcem, podrl nekdanjega soigralca Sikoška, sodnik David Šmajc pa mu je, zelo strogo, pokazal direktni rdeči karton. Le dobre tri minute kasneje je po ostri podaji Mutavčića z desne strani pred vrata Ajdina Mulalića gol dosegel Rudi Požeg Vancaš.

Sašo Bizjak

Domžale so se lovile, Maribor pa je v 37. vodil že s 3:0. Priložnost je zapravil Požeg Vancaš, Mulalić je njegov strel odbil, na robu kazenskega prosta je bil neoviran Pihler, ki je močno streljal in dosegel štirinajsti gol za 15-kratne državne prvake (v 180. nastopu). Na eni tekmi je 27-letnik proti nekdanjemu klubu dosegel več golov kot za rumeno družino v šestnajstih nastopih (en gol). Tudi sicer je to bila tekma, na kateri so se dobro odrezali nekdanji Domžalčani - Sikošek, Požeg Vancaš, Repas, Pihler in Rožman. Mariborčani so si do konca prvega dela priigrali še nekaj priložnosti, iz ofsajda je mrežo tresel denimo Vipotnik, a je ostalo pri 3:0.

Sašo Bizjak

Drugi polčas so gostitelji začeli manj agresivno in manj zbrano, kar so Domžale izkoristile v 54. minuti. Zeni Husmani je dosegel lep gol. Nižanje prednosti je streznilo Mariborčane, dodaten zagon pa je pri svojih igralcih s hitrimi petimi menjavami želel doseči tudi trener Rožman. Prvič je za Maribor zaigral Makoumbou, ki je v Ljudski vrt do konca sezone z možnostjo odkupa prišel iz sežanskega Tabora. Tudi v zadnji tretjini tekme so imeli več od igre Mariborčani, a so bili njihovi napadi počasnejši kot v prvem delu, v zaključkih so bili nenatančni, najlepšo priložnost z glavo Pihlerja v 87. minuti za hat-trick je odlično ubranil Mulalić.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta