Grozijo poškodbe, vprašljiva regularnost

Zoran Mijatović
22.05.2020 18:38

Trenerji in direktorji slovenskih prvoligašev se pred nadaljevanjem prvenstva srečujejo z oteževalnimi okoliščinami in dilemami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Se bomo v nadaljevanju sezone nagledali podobnih scenarijev?
Andrej Petelinsek

Slovenski nogometni prvoligaši že nekaj dni lahko skupinsko vadijo pred nadaljevanjem sezone, ki je predvideno za 5. junij. Kljub temu se morajo zaradi epidemije novega koronavirusa ob vadbi držati številnih priporočil. Kot pravijo v klubih, so ta dovolj jasna, vseeno pa obstajajo številni pomisleki.
"Manjšo nevšečnost predstavlja neuporaba slačilnice," se je obregnil trener Celja Dušan Kosič, temu mnenju pa se pridružuje direktor velenjskega Rudarja Zoran Keršič. Malenkost drugače o 24. točkah priporočil razmišlja direktor sežanskega Tabora Davor Škerjanc: "Navodila so zapisana tako, da vso odgovornost za morebitne nevšečnosti prenašajo na klube in igralce. Trenutne omejitve oziroma zahteve lahko predstavljajo nevšečnosti predvsem igralcem, od katerih se zahteva omejenost gibanja na stadion in dom."
Glede na to, da se bo sezona nadaljevala 5. junija, je neznanka, ali bo količina treningov do takrat dovolj velika za ustrezno pripravo. Pri Olimpiji poudarjajo, da bi bilo glede na dolžino pavze vsekakor bolje imeti še nekaj več časa za pripravo. S tem se strinja tudi direktor Aluminija Borut Arlič: "Tveganje poškodb bo zelo veliko, vendar se vsi zavedamo, kako pomembno je, da spet začnemo trenirati in igrati." Podoben vidik je izpostavil tudi Škerjanc: "Za optimalno pripravljenost treningov ne bo dovolj, saj je bila pavza izjemno dolga, bomo pa dosegli nek minimum glede trajanja priprav. Pet tednov, upamo, bo dovolj, da preprečimo hujše poškodbe."
Škerjanec poudarja še en pomemben pomislek: "Osebno pogrešam poteze s strani NZS, ki bi omogočile regularnost nadaljevanja tekmovanja oziroma naslovile absurdnost nekaterih vidikov nadaljevanja tekmovanja. Med temi zagotovo izstopajo dodatne kvalifikacije Gorice po dolgem premoru z eno odigrano uradno tekmo ter iztek pogodb številnih nogometašev še pred zaključkom zamaknjenega prvenstva."



 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta