Iličić zgodovinsko žogo podaril bolnišnici v Bergamu, vest o Ronaldovi preureditvi hotelov v bolnišnice lažna

STA, M.D.
15.03.2020 09:45

Večina športnih tekmovanj po svetu je ustavljenih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši s tekem, ko dosežejo tri ali več zadetkov, pogosto odnesejo žogo. To je storil tudi Josip Iličić po zgodovinski predstavi na torkovi tekmi lige prvakov. To žogo je sedaj podaril osebju bolnišnice v Bergamu.
Reuters

Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić je bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu podaril žogo, s katero je v torek v ligi prvakov dosegel zgodovinske štiri gole za njegovo Atalanto v dvoboju proti Valencii in zmago v gosteh s 4:3.
"Tudi mi smo v teh trenutkih na vaši strani, na strani naših angelov, da zmagate na najpomembnejši tekmi od vseh," je sporočil zdravnikom in ostalemu osebju bolnišnice v Bergamu, enem izmed največjih žarišč novega koronavirusa.
Iličić je zabil štiri gole pred praznim stadionom v Španiji in na eni zadnjih nogometnih tekem, ki so jih igrali v Evropi, postal junak Bergama in tudi Italije, ki jo je zdravstvena kriza najbolj prizadela.
Z 32 leti je postal najstarejši nogometaš, ki je v izločilnih bojih lige prvakov dosegel štiri zadetke na eni tekmi, in prvi, ki mu je to uspelo v gosteh. Ter eden izmed petih s štirimi goli v izločilnih bojih lige prvakov. Pri slednjem se je pridružil Simoneju Inzaghiju, Mariu Gomezu, Robertu Lewnadowskemu in Lionelu Messiju; slednji je to zmogel dvakrat.
Iličić je bil pred prekinitvijo športnih tekmovanj v življenjski formi, samo v tem letu je dosegel 14 golov, v tej sezoni pa na 29 tekma v vseh tekmovanjih 21.
{twitter}https://www.instagram.com/p/B9uhkvTlMqK/{/twitter}
Cristiano Ronaldo bo svoje hotele po potrebi spremenil v bolnišnice
Španski časnik Marca je pisal, da se je Cristiano Ronaldo odločil, da je pripravljen svoje hotele CR7 na Portugalskem v primeru večjega števila bolnikov spremeniti v začasne bolnišnice, hkrati pa da bo posrkbel tudi za plače zdravnikov in drugega osebja, ki bi tam delali.

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta