(INFOGRAFIKA) Slovo Mure od Evrope: Za prvič solidno

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.12.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Mura je bila prekratka, Vitesse je slavil s 3:1.

EPA

S tremi točkami na svojem računu in četrtim mestom v skupini G, ki zaradi preložitve obračuna Rennesa in Tottenhama še nima epiloga, je Mura končala evropsko pot, ki je trajala vse od 6. julija do 9. decembra. Prekmurce je v četrtek pred praznimi tribunami v Arnhemu drugič v sezoni premagal Vitesse, ki še upa na napredovanje v izločilne boje novonastalega Uefinega tekmovanja. Prekmurci kljub porazu z 1:3 evropsko pot končujejo dvignjenih glav, saj so prvič nastopali v skupinskem delu katerega od evropskih tekmovanj, premagali so favorizirani Tottenham in z okoli 3,5 milijona evrov napolnili klubsko blagajno.

EPA

Vitesse bo na razplet dogajanja v skupini G počakal do tekme med prvim Rennesom in trenutno tretjim Tottenhamom, ta je bila namreč preložena zaradi velikega števila okužb z novim koronavirusom v taboru Angležev.

Zadnji obračun v konferenčni ligi so muraši odigrali brez Matka Obradovića in Jana Gorenca, ki imata težave s poškodbami. V Arnhemu je vratar Marko Zalokar klonil že v tretji minuti, po njegovi obrambi je odbito žogo v mrežo poslal Thomas Buitink. Nizozemci so nato v prvem delu zadeli še dvakrat; najprej v 35. minuti, ko je bil strelec gola Lois Openda, v 40. minuti je na 3:0 povišal Daan Huisman.

Po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe je nekaj minut v konferenčni ligi naposled le dobil Luka Bobičanec, ki je v kvalifikacijah za ligo prvakov in evropsko ligo prispeval levji delež k uvrstitvi Mure v jesenski del evropskih tekmovanj. Drugi gol v konferenčni ligi je v 82. minuti dosegel Amadej Maroša in postavil končni izid obračuna.

"V prvem polčasu smo bili slabi. Bili smo preveč zadržani, nismo imeli idej. Prvi zadetek nas je res malo potolkel, ampak smo bili precej oddaljeni od svoje prave ravni. V drugem polčasu smo se dogovorili, da ne smemo igrati tako zadržano, da se ne smemo sramovati svoje kakovosti, pridobili pa smo tudi z menjavami. Po koncu bi bil najbolj zadovoljen, če bi napredovali iz skupine, ampak za prvič so bili nastopi v tem tekmovanju dokaj solidni," je za Kanal A dejal Ante Šimundža.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta