Iz Slovenske Bistrice za vratarja k mladim Maribora

Tomaž Ajd Tomaž Ajd
11.08.2019 01:28
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lukas Tomažič med treningom
Aleš Kolar

Štirinajstletni vratar Lukas Tomažič je eden najbolj obetavnih slovenskobistriških nogometašev. Po Domnu Grilu, ki v prvi slovenski nogometni ligi brani za ljubljanski Bravo, je drugi vratar iz Slovenske Bistrice, ki mu je v zadnjih letih uspel prestop v znani klub. Tomažič je namreč od februarja član selekcije U14 Nogometne šole NK Maribor. Na preizkušnjo v štajersko prestolnico so ga povabili maja lani, ko je za ekipo U15 NK Bistrica branil doma proti Mariboru, prvo tekmo v dresu vijoličastih pa je odigral oktobra 2018 proti Rudarju iz Prijedorja. "Soigralci so prijazni, smo dobra klapa. Večina jih je iz okolice Maribora, nekaj jih prihaja tudi iz Slovenskih Konjic, Dravograda in Domžal. Največ pa se družim z drugim vratarjem naše selekcije Jakobom Jecljem," pravi 177 centimetrov visoki mladi vratar.
Lukasovi trenerji v Slovenski Bistrici so bili Drago Ozmec, Marko Plavšič, Boris Kruder, oče Aleš Tomažič in Božo Ornik. V Mariboru je najprej vadil pod vodstvom Sandra Bloudka, njegov sedanji trener pa je Matjaž Kek mlajši. Vratarskih spretnosti ga uči tudi Primož Kračun. "Najprej sva z očetom hodila na igrišče in brcala žogo. Šel sem na prvi trening, bilo mi je všeč, zato sem začel resno vaditi. Sprva sem igral v napadu, ko pa je na enem od turnirjev zbolel naš vratar, sem se preizkusil v golu. Dobro se počutim, poleg tega pa ni treba veliko tekati," o začetkih pravi mladi nogometaš.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta