Končali preiskavo o smrti Maradone, rezultati so presenetljivi

STA, A.L.
08.03.2022 14:22

Maradona je umrl zaradi srčnega infarkta 25. novembra 2020 v zasebnem stanovanjskem kompleksu severno od Buenos Airesa v starosti 60 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Več kot leto dni po smrti legende argentinskega nogometa Diega Armanda Maradone je pravosodje v južnoameriški državi zaključilo preiskavo okoliščin njegove smrti. Državno tožilstvo bo zdaj v prihodnjih tednih zaprosilo za uvedbo kazenskega postopka proti sedmim obtoženim, je v torek zvečer po lokalnem času poročala televizija TN.

Osumljeni, med katerimi je tudi njegov osebni zdravnik Leopoldo Luque, so obtoženi umora iz malomarnosti. Če bodo obsojeni, jim grozi do 25 let zapora. Vsi obtožbe zanikajo.

Maradona je umrl zaradi srčnega infarkta 25. novembra 2020 v zasebnem stanovanjskem kompleksu severno od Buenos Airesa v starosti 60 let. Nekaj tednov prej je prestal operacijo možganov.

Kot poroča dpa, so zdravniki očitno storili napake pri domači oskrbi nekdanjega vrhunskega športnika, ki je bil slabšega zdravja, tudi zaradi uživanja raznih drog.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta