Nekomu še vedno prikrivajo smrt Diega Armanda Maradone

Miha Raičevič
29.09.2021 16:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Diego Armando Maradona in Carlos Bilardo na tekmi Real Madrida leta 2008.
Reuters

Diego Armando Maradona ​je umrl že konec lanskega novembra, kot razlog pa so zdravniki tedaj navedli zastoj srca, ki je bil posledica akutnega pljučnega edema. Še vedno pa za smrt argentinske nogometne legende ni izvedel 83-letni Carlos Bilardo, ki je bil argentinski selektor leta 1986, ko je Argentina z Maradono na čelu v Mehiki osvojila svetovno prvenstvo. Bilardo pogosto vpraša svoje bližnje, kako je z Maradono, a do zdaj mu še nihče ni povedal, da je umrl. 

Bilardovo zdravstveno stanje je sicer precej zapleteno, zato njegova družina meni, da ne bi smel slišati te šokantne novice. Tako mu niso niti povedali, da je umrl Alejandro Sabella, prav tako argentinski nogometaš. 

Nekdanji selektor namreč boleha za Hakim-Adamsovim sindromom. Gre za nevrodegenerativno bolezen, ki je pogosta pri moških, starejših od 60 let. Bolezen ni ozdravljiva, bolniku pa med drugim povzroča tudi težave pri gibanju. 

Bilardov brat Jorge pa je priznal, da bo Carlos kmalu izvedel žalostno novico. "Še vedno ne ve za Diega, v teh dneh pa bomo videli, če bosta prišla Ruggeri in Burruchaga (nekdanja argentinska nogometaša, op. a.), da mu to povesta. Diego je bil sin, ki ga nikoli ni imel," je povedal Jorge Bilardo

Omenjena nogometaša bosta namreč obiskala Bilarda, pri tem pa mu nameravata povedati za Maradonino smrt, vendar le če bo v dobrem stanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta