Liga prvakov: Rdeči v treskah, Anfield pa le še za obup

Borut Planinšič ml.
07.04.2021 17:23
Real na poti v polfinale: če je Liverpool vedno verjel v moč svojega kultnega stadiona, ki mu je omogočala še večje zasuke, je s covidom, brez navijačev, vse drugače
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dvakratni Realov strelec Vinicius je strašil Trenta Alexander-Arnolda.
EPA

Stare zasluge menda ne štejejo nikjer več. Še najhitreje so pozabljene v nogometu. Se še spomnite predlanskega norega izvajanja kota Trenta Alexander-Arnolda? Ene najbolj lucidnih nogometnih potez, ko je odkorakal stran, na novo ocenil položaj, se sunkovito vrnil k žogi in podal med nogometaše Barcelone, ki so pričakovali običajno dolgo prerivanje v kazenskem prostoru? Divock Origi je le podstavil nogo za gol, s katerim je Liverpool na Anfieldu zmagal s 4:0, izničil poraz z 0:3 iz Barcelone, šel v finale in osvojil ligo prvakov. Isti Alexander-Arnold je zdaj razpet na križu.

Depresija, mizerija, obramba v treskah ... kričijo britanski časniki. S Trentom na naslovnicah. Real mu je v zmagi s 3:1 v četrtfinalu lige prvakov povzročal pekel s prodori po levi, največje muke si je zadal sam, ko je z glavo nerodno podal za gol Marca Asensia. Še bolj nerodno je, da je trener Jürgen Klopp besnel, ker Alexander-Arnolda selektor Anglije Gareth Southgate ni vpoklical za nedavne tekme s San Marinom, Albanijo in Poljsko: "Ne razumem, v zadnjih letih je bil vendar izstopajoči desni bek svetovnega nogometa!" Tudi v torek je izstopal in to tako, da so ga strupeni otoški analitiki označili za igralca, ki se je v Madridu sam izločil z Eura.

"Brzine Reala se ne ubraniš tako, da mu podariš žogo v najslabšem možnem trenutku. Nismo si zaslužili več od tega, kar smo dobili. A ta en gol je za nas kot rešilni jopič," je Klopp v vsem slabem spomnil na zadetek Mohameda Salaha, ki je malo pokvaril večer dvakratnega strelca Viniciusa. A če so redsi vedno smeli verjeti v moč Anfielda, ki jim je omogočala največje zasuke, je s covidom, brez navijačev, vse drugače. Liverpool je doma nazadnje zmagal 16. decembra, na zadnjih sedmih tekmah na svojem kultnem stadionu dal en gol. "Še povratna tekma je," se vseeno ni preveč veselil trener Madridčanov Zinedine Zidane, zadetek Salaha mu ne pusti spati: "V drugem polčasu je Liverpool enkrat udaril na gol. In zadel. To je težko sprejeti, a takšen je nogomet." Kje je še prihodnja sreda na Anfieldu, Zidane, ki ima kot trener več trofej v ligi prvakov kot v španski ligi (3:2), se najprej spopade z najhujšim rivalstvom. Real v soboto gosti Barcelono, vrh prvenstva Španije pa je srhljivka: Atletico 66 točk, Barca 65, Real 63.

Na drugi torkovi tekmi je Manchester Cityju v zmagi z 2:1 nad dortmundsko Borussio uspel nenavaden podvig: Erling Haaland mu ni dal gola. Doslej ga je dal vsakemu moštvu, na katerega je trčil v ligi prvakov, na 20 tekmah jih je nasul 24. Je pa mladi norveški as Marcu Reusu podal za dortmundsko različico rešilnega jopiča in po tekmi dočakal čudno sceno: pomočnik sodnika iz Romunije mu je sledil v tunel stadiona Etihad in ga prosil, naj se mu podpiše na rumeni in rdeči karton. Ogorčenje, da se zavoljo nepristranskosti to ne spodobi, je gasil trener Cityja Pep Guardiola: "Morda pa je bil avtogram za hčerko ali sina. Kaj takega še nisem videl, a saj so sodniki na tekmi opravili dobro delo." Pri Borussii se ne bi strinjali.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta