Mauro Camoranesi: Velja za Zahovića in vse druge - odločajo treningi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.09.2020 19:44

Novi trener nogometašev Maribora je zadovoljen z debijem, a se zaveda, da se je delo šele začelo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uspešno je Argentinec opravil z debijem na klopi vijoličastih.
Andrej Petelinšek

Uspešno je prestal debi na klopi vijoličastih. "Tekma je bila zahtevna. Bravo po osvojenih točkah v letu 2020 sodi med štiri najboljše v Sloveniji. To je potrdil v zadnjem času in tudi tokrat, zato je ta zmaga še toliko pomembnejša. Razumljivo je, da smo najprej potrebovali posest žoge za mirnost moštva. Ko smo to dosegli in na ta način prišli do prvega zadetka, je bilo vse lažje. Najprej smo potrebovali mirnost in stabilnost," je po zmagi v tretjem krogu prve lige dejal Mauro Camoranesi, novi trener nogometašev Maribora, nato pa s pomočjo prevajalca odgovarjal na vprašanja novinarjev.
O sistemu 4-4-2: "Ko smo prišli v Maribor, naš namen ni bil, da bi delali prevelike spremembe v moštvu. Vse moramo narediti, da bomo delovali kot ekipa in našli igralcem prave pozicije. To je vodilo, iz tega je prišla odločitev za sistem."
O prejetem golu in pomanjkljivostih v obrambi: "V nogometu je najpomembnejše doseči gol. Mi smo dosegli štiri."
O prekinitvah: "Med tednom smo se največ posvečali iskanju miru, organiziranosti v igri ekipe, iskali načine, kako graditi napad, nismo se še posvečali podrobnostim. Najbolj me je zanimala reakcija moštva. Dobil sem, kar sem želel videti."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta