Milojević pred povratnim obračunom: "Tukaj so bile poražene večje ekipe od Hammarbyja"

Miha Dajčman Miha Dajčman
29.07.2021 10:00
Švedi bodo danes ob 20.45 v Ljudskem vrtu branili prednost s prve tekme, ko so na Tele2 Areni v Stockholmu zmagali s 3:1. V taboru zeleno-belih se zavedajo, da Mariborčani še verjamejo v preobrat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kapetan švedskih pokalnih prvakov Jeppe Andersen in trener Miloš Milojević. 
Miha Dajčman

Prvič po štirinajstih letih bo Hammarby gostoval v tujini v evropskih tekmovanjih, zato bo za zeleno-bele tekma v Mariboru nekaj posebnega. V mesto ob Dravi je v teh dneh prišlo tudi nekaj navijačev Hammarbyja, čeprav za njih na tekmi ne bo namenjene posebne tribune, kot je to običajno v normalnih sezonah. 

Nogometaši Hammarbyja so sinoči preizkusili travnato površino Ljudskega vrta. Kapetan Jeppe Andersen si je tekmo pred enim tednom ogledal s tribune, saj je prestajal kazen rumenih kartonov v lanski sezoni. Zdaj bo na voljo trenerju. "Videl sem, da je Maribor res dobra ekipa. Prepričan sem, da bo povratni obračun zahteven," je dejal 28-letni Danec, ki meni, da so z novim trenerjem dobili dodatno kvaliteto (na petih tekmah so štirikrat zmagali). 

"Zaradi simptomov, katerih vzrok bi lahko bil koronavirus, je na Švedskem ostal Vladimir Rodić," je na tiskovni konferenci dejal trener Miloš Milojević. Na preostale člane moštva lahko računa. Milojević pravi, da se Hammarby proti Mariboru ne bo branil, ogledal pa si je tudi nedeljsko tekmo vijoličastih proti Domžalam in ugotovil, da so Mariborčani hitro rešili tekmo, da so opravili veliko rotacij. "Minuli vikend smo odigrali dobro tekmo, ekipa ima v nogah dober tempo in pričakujem dobro predstavo. Se pa zavedam, da je Maribor doma pred 8000 navijači drugačna ekipa, kot vse balkanske ekipe," se zaveda Milojević, do nedavnega pomočnik trenerja Crvene zvezde.

Po besedah 38-letnega Srba ima Maribor pravico, da verjame v preobrat: "Tukaj so bile poražene večje ekipe od Hammarbyja, na televizorju sem gledal ligo prvakov. Ponosen sem in srečen sem, da bom del te tekme, da sem na mestu, kjer so bili veliko večji trenerji od mene. Maribor ima nogometno tradicijo, renome, a verjeti moramo tudi v svoje kvalitete in naš cilj je, da napredujemo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta