Nemčija napoveduje vrnitev gledalcev na nogometne stadione

STA, Gr.G.
06.06.2020 15:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Nemci so bili prvi, ki so nadaljevali nogometno ligo po koronakrizi. Zdaj so med prvimi, ki želijo vrniti gledalce, debata pa se je preselila tudi v politične dvorane. Notranji minister Horst Seehofer, ki je zadolžen tudi za področje športa, ocenjuje, da se bodo z novo sezono na tekme vrnili tudi gledalci. Seehofer je na ta način uslišal zahteve navijačev in klubskih uprav. Prav v slednjih so zelo aktivni in v münchenskem Bayernu, tudi Seehofer je Bavarec, pripravljajo več scenarijev. V prvi fazi tudi denimo vsaj delno vrnitev gledalcev, brez katerih nogomet na zelenici enostavno ni isti. Tudi Seehofer o gledalcih govori kot o 12. igralcu ekipe.

Horst Seehofer
EPA

Korak za korakom

Pri münchenskem Bayernu so že predlagali, da bi v prvi fazi na stadion Allianz Arena, ki sprejme 75.000 gledalcev, vrnili vsaj 10.000 ali 11.000 ljudi. "Korak za korakom moramo stopiti naprej. Absolutno se zavzemam za to, da se gledalci vrnejo na tribune, a seveda v okviru smotrnega načrta," je k temu dodal nekdanji legendarni vratar Oliver Kahn.
Kako pomemben je nogomet, pa potrjujejo tudi odzivi drugih politikov. Socialdemokrat Sebastian Hartmann predlaga, da se v prvi fazi zaprejo stojišča, nato pa poskusno gledalci sedijo v vsaki drugi vrsti in na vsakem tretjem stolu.

Reuters
Gianni Infantino
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta