Drugi pokoronski krog v Nemčiji uspešen tudi za Kevina Kampla

M.K.
24.05.2020 20:36

V 27. krogu bundeslige Leipzig povozil Mainz, nekdanji slovenski reprezentant se je znova izkazal z asistenco, Bayern in Borussia Dortmund pa sta poskrbela za dobro napoved derbija

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kevin Kampl je s podajo pomagal Timu Wernerju do hat-tricka.
EPA

Kulisa je že bila podobna tisti pravi. "Navijači" so se vrnili na stadion. Kar 13 tisoč jih je bilo v Mönchengladbachu. No, tekmo 27. kroga nemške bundeslige, drugega po prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa, so spremljali v televizijskem prenosu, na stadionu Borussie so jih zastopale njihove fotografije na kartonastih podstavkih. Vsak od navijačev, ki je želel na tak način podpreti moštvo, je odštel 19 evrov, izkupiček pa je klub namenil v humanitarne namene.
Pa tovrstna podpora ni preveč pomagala domačemu moštvu. Bayer iz Leverkusna je v Mönchengladbachu slavil s 3:1 in sobotne tekmece prehitel na tretjem mestu lestvice. Junak tekme je bil 20-letni Kai Havertz, odkritje te sezone trenerja Petra Bosza. Odkar mu je strateg na začetku leta 2020 namenil bolj napadalno vlogo, je 189 centimetrov visoki Havertz dosegel že osem zadetkov (skupno v tej sezoni deset). Na zadnjih desetih tekmah ima devet golov in šest podaj. Havertz je zadel v 6. in 57. minuti, na 1:1 je izenačil Marcus Thuram (51.), končni izid tekme pa je postavil branilec Sven Bender deset minut pred koncem.

Kai Havertz je bil junak tekme v Mönchengladbachu, ki jo je s tribun spremljalo 13 tisoč "navijačev".
Reuters
Martin Hinteregger je dosegel nenavaden trojček, dvakrat zadel v mrežo Bayerna, enkrat pa v Eintrachtovo.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta