(ODZIVI) Številni odzivi na smrt Maradone. Čeferin: Umrl je največji nogometaš vseh časov

M.R., T.R.
25.11.2020 18:09
Zbiramo odzive ob smrti argentinskega legendarnega nogometaša Diega Armanda Maradone.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maradona je leta 1986 z argentinsko reprezentanco osvojil svetovno nogometno prvenstvo v Mehiki. V finalu je njegova ekipa premagala Nemčijo.
EPA

Za Večer se je na kratko odzval tudi predsednik evropske nogometne zveze Uefa Aleksander Čeferin. "Nogometni svet žaluje. Umrl je največji nogometaš vseh časov," je dejal. 

"Maradona, počivaj v miru", pa je tvitnil slovenski košarkar Luka Dončić

Pele, brazilska nogometna legenda, je na Twitterju zapisal: "Kako žalostna novica. Izgubil sem velikega prijatelja, svet pa je izgubil legendo. Še veliko tega je treba povedati, a za zdaj, naj Bog da moči družini in prijateljem. Upam, da bova nekega dne lahko igrala nogomet na nebu."

Legendarni angleški nogometaš Gary Lineker se je oglasil na Twitterju in zapisal, da je bil najboljši nogometaš v njegovi generaciji in verjetno tudi vseh časov. "V upanju, da bo v božjih rokah našel tolažbo," je končal zapis. 

V Napoliju, kjer je Maradona tudi igral, so zapisali, da bolečine, ki jo trpijo danes, ne morejo opisati z nobeno besedo. "Zdaj je čas za žalovanje", so dodali. 

"Verjetno najboljši nogometaš. Božja roka. Hvala legenda," je tvitnil slovenski košarkar Saša Vujačič.

Portret Maradone, ki je bil del umetniškega projekta "Kot bogovi", ki so ga predstavili na ruski akademiji umetnosti v St. Petersburgu.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta