(POGOVOR) Bog vidi, Tavares zabije ali kako je legendarni kapetan še enkrat več rešil vijoličaste

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
24.04.2022 17:25

Prvi stik z žogo je bil dovolj, da je Marcos Tavares popravil rekrodno strelsko znamko in se še nekoliko približal uresničitvi idealnega scenarija za konec kariere

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Čeprav je v tej sezoni nabral le 60 minut igre, se je štajerski Brazilec že podpisal pod dva gola.
Igor Napast

Ko se zgodi tolikokrat, ne more več biti presenečenje. Marcos Tavares se je še enkrat več znašel v vlogi rešitelja nogometašev Maribora. "Hvala bogu, pomagal sem ekipi, da odnesemo domov tri pike. Dobro smo igrali, postavili smo rekord v zadetih stativah, a ekipa je imela energijo, naredila je vse za zmago," se je muzal strelec gola, ki je vijoličastim prinesel zmago z 2:1 v Sežani.

Ne da ni konec, dokler Tavares ne zabije, tokrat se je zanj z golom šele dobro začelo. Kar s prvim dotikom žoge je kapetan Maribora pokazal strelski instinkt, zaključil akcijo, ki jo je z dolgo podajo začel Đorđe Ivanović, z glavo pa nadaljeval Nemanja Mitrović. Je strelec že na klopi vedel, kaj se bo zgodilo le kakšno minuto kasneje? "Ne, nisem vedel, da bo takšna akcija," je odgovoril z nasmehom, ki je bil tokrat še nekoliko bolj širok kot običajno, "sem pa vesel, da lahko zabijem kak gol in tako pomagam do zmage. To je to. Ekipa je prva, sam ne morem nič. Hvala bogu in soigralcem, da lahko še vedno treniram in igram nogomet."

V zadnji sezoni svoje nogometne kariere je več kot zgolj statist. Še nekoliko je popravil rekordno znamko v prvi ligi, ki je v njegovi lasti od decembra 2017. Gol na Krasu je bil njegov 159. med slovenskimi prvoligaši, skupno pa že 211. za Maribor. Že v prvem polčasu in na začetku drugega so bili Štajerci blizu izenačenja. Tavares se ni spomnil, da bi že kdaj odigral tekmo, ko bi njegova ekipa štirikrat zatresla okvir vrat in zaostajala. "Predolgo smo čakali na gol, je pa trener naredil prave menjave in zato smo zmagali," je bil zadovoljen 38-letnik. So bili tisti streli v okvir gola morda darilo Dušanu Kosiću, trenerju Tabora, ki je prav na dan tekme praznoval 51. rojstni dan? "Mogoče. Bog je tam zgoraj in vidi vse," je v svojem slogu odgovoril najizkušenejši v četi (za zdaj še) 15-kratnih slovenskih prvakov.

Naslov, 16. za Maribor in deveti za Tavaresa, se je z 19. zmago v sezoni še nekoliko približal Ljudskemu vrtu. "Na vsaki tekmi moramo zmagati. Imamo še štiri tekme. Do konca moramo biti skoncentrirani, da bomo prvaki. Res si ful želim, da kariero končam s pokalom. Zahvaljujem se trenerju Karanoviću, da mi je dal priložnost, da kariero končam z veseljem in zabijem kak gol," je še povedal napadalec, ki je po zimskem premoru nakazal, da je lahko v zadnji sezoni več kot le mentor na klopi. Ne igra veliko – 18 minut v Sežani je bilo največ, kar jih je dobil na eni tekmi v tej sezoni -, a priložnosti zna izkoristiti. Če sodimo zgolj po statistiki, je njegov učinek celo boljši, kot je bil v najboljših časih. Pol ure igre ima štajerski Brazilec dovolj, da se vpiše med strelce.

"Že decembra sem mu rekel, da bo verjetno še odločil kakšno tekmo. Ne le zaradi tokratnega zadetka, privilegij kluba je, da ima takšnega igralca in človeka. Energija in nogometno znanje, ki ga daje na treningih, je res pravi privilegij," pa je junaka pohvalil trener Radovan Karanović. No, o idealnem scenariju za slovo rekorderja po številu nastopov in najboljšega strelca v zgodovini kluba še ni želel govoriti. Tavares je že večkrat poudaril, da si želi na zadnji tekmi v karieri zaigrati skupaj s sinom Marcosom mlajšim, ki se je med zadnjim reprezentančnim premorom že pridružil treningom članske ekipe. Če bo naslov prvaka potrjen, bi se to lahko zgodilo na predzadnji tekmi sezone, zadnji v Ljudskem vrtu, 14. maja proti Aluminiju. "Korak bližje smo, a pustimo evforijo. Do konca moramo ostati normalni, že v soboto moramo potrditi tokratni rezultat," se je trener raje ozrl proti morda ključnemu derbiju proti Kopru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta