Tavares končal, kar je začel Kronaveter, Maribor po preobratu do dragocene zmage v Sežani

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
23.04.2022 19:32

Nogometaši Maribora tresli prečko in vratnici, naposled pa le zlomili sežanski Tabor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marcos Tavares se je še enkrat več znašel v vlogi rešitelja vijoličastih.
Saso Bizjak

Hitro so se znašli v zaostanku, tresli so prečko vratnici, zazdelo se je, da bo Sežana spet postala zakleta za nogometaše Maribora, potem pa sta na sceno stopila veterana. Rok Kronaveter in Marcos Tavares sta vijoličastim v 32. krogu prinesla zmago z 2:1 proti Taboru in poskrbela, da bodo 15-kratni slovenski prvaki derbi s Koprom v prihodnjem krogu začeli s prednostjo na lestvici.

Rodrigue Bongongui se je podpisal pod prvo priložnost na tekmi. Krilni napadalec Tabora je med padcem sprožil z bližine, a udaril mimo gola. Maribor je hitro vrnil. Danijel Šturm, ki je tokrat v enajsterici vijoličastih dobil prednost pred Ninom Žugljem, je švignil po levem krilu, spravil žogo do Aljaža Antolina, mladi vezist pa je z levico zadel … prečko!

Zapravljena priložnost je goste še bolj zabolela tri minute kasneje. Antoine Makoumbou je s prekrškom ustavil prodor nekdanjega soigralca Bongonguija, sodnik Roberto Ponis pa je hitro zapiskal. Enajstmetrovka za Tabor! Dino Stančič je kazenski udarec v 13. minuti spremenil v zadetek, Kraševci so zagrabili vodstvo z 1:0. Štajerci pa izgubili poveljnika obrambe. Vratar Ažbe Jug je zaradi poškodbe roke končal tekmo.

Zamenjal ga je Menno Bergsen, prav veliko priložnosti, da se izkaže ob debiju v slovenski prvi ligi, pa Nizozemec ni imel. Maribor je dvoboj spremenil v enosmerni promet. Že v prvem polčasu je bil blizu izenačenja. Martin Milec je z roba kazenskega prostora zadel vratnico, Ognjen Mudrinski je z glavo po podaji kapetana žogo poslal v prečko. Kot da trije streli v okvir vrat v prvem polčasu niso bili dovolj, se je v podobnem stilu nadaljevalo še v drugem. Vratnica je ustavila projektil Đorđeja Ivanovića z levico.

No, v 55. minuti pa okvir gola ni več mogel rešiti obrambe gostiteljev. Rok Kronaveter, ki je na začetku drugega dela zamenjal Antolina, je dočakal strel z roba kazenskega prostora. Sprožil je s prve, z močnim in natančnim udarcem matiral vratarja Jana Koprivca. Blizu zadetka je bil Kronaveter tudi s poskusom s prostega strela, a je njegov poskus končal nekaj centimetrov mimo gola.

Do 72. minute je trajalo, da je Maribor terensko prevlado spremenil v vodstvo. V vlogi junaka pa … kdo drug kot Marcos Tavares! Prvi stik z žogo na tekmi je bil dovolj, da je štajerski Brazilec rekordno znamko zadetkov v elitni slovenski ligi premaknil na 159. Ivanović je z dolgo podajo našel Nemanjo Mitrovića, branilec je z glavo odložil žogo Tavaresu, izkušeni napadalec pa je podajo suvereno spremenil v natančen udarec.

Ni dosti manjkalo, da bi se težave češnjic, ki se borijo za obstanek v prvi ligi, še poglobile. Erik Salkić je pred kazenskim prostorom prekinil akcijo Ivanovića in Tavaresa, Ponis je ocenil, da je bila igra z roko vrednega rdečega kartona. A odločitev ni obstala. Ponis si je po ogledu posnetka premislil, kapetan Tabora je ostal na igrišču. A to ni pomagalo gostiteljem, da bi ogrozili mariborsko zmago. Vijoličasti so še četrtič v sezoni zlomili Kraševce, prvemu konkurentu za naslov, Kopru, ki bo jutri na Bonifiki igral proti Olimpiji, pa vsaj za en dan na lestvici pobegnili za štiri točke.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta