(POGOVOR) Rečan v Celju: "Simonu Rožmanu je uspela velika stvar"

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.11.2020 08:01
Le še štirje nastopi manjkajo napadalcu Celja Filipu Dangubiću do stotice v prvi ligi
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekoč sta bila Matic Vrbanec (levo) in Filip Dangubić nasprotnika, poleti sta združila moči.
Sherpa

Napadalec, rojen na Reki, se je po dveh letih na Slovaškem in v Romuniji poleti vrnil v Slovenijo. Ko sta bila na odhodnih vratih Dario Vizinger in Mitja Lotrič, je bilo jasno, da bo pri 25 letih prevzel eno osrednjih vlog rumeno-modrih. "Marsikaj se je spremenilo v skoraj treh letih, odkar me ni bilo v Celju. Klub se je dvignil, urejen je, vse je na visokem nivoju, kar me je pozitivno presenetilo. Všeč mi je, da sem se vrnil, tukaj so tudi ljudje, ki sem jih poznal, zato je toliko lepše. Zadovoljen sem," pravi Filip Dangubić. Ocenjuje, da je na Slovaškem in v Romuniji napredoval, saj meni, da sta prvi ligi v omenjenih državah za nianso kvalitetnejši od slovenske, a ne v vseh pogledih: "Zdaj vidimo, kako napeto je v Sloveniji, lestvica je gosta, veliko moštev se bori za vrh, slovenska liga je napredovala. Velikih razlik med prvenstvi v teh državah pa ni."

Začel je z golom na prvi tekmi sezone, v kvalifikacijah za ligo prvakov zadel proti Dundalku. Potem je sledil strelski mrk, ki ga je prekinil 4. oktobra, ko je dvakrat zatresel mrežo Tabora. Po 12 krogih je s štirimi goli najboljši strelec aktualnih prvakov, k temu je dodal še tri asistence. Težko je bilo nadomestiti Vizingerja in Lotriča, priznava 25-letnik: "Pričakovanja so po naslovu velika, a Celje ima tudi sedaj veliko kvalitetnih igralcev."

Igor Napast

Celjanom je proti Domžalam drugič v sezoni uspelo povezati dve zmagi in tri tekme brez poraza, na lestvici so se odlepili od dna, zato zdaj dihajo lažje, priznava Dangubić. "V tem ritmu se bomo vrnili tja, kjer nam je mesto - na vrh," pravi hrvaški nogometaš, ki meni, da lahko dobro formo potrdijo prav proti Mariboru. "Dobro smo analizirali Maribor, vemo, kaj nas čaka, in verjamem, da bomo nadaljevali z dobrimi igrami, gremo po tri točke." Se pa zaveda, da kljub težavam vijoličastih v obrambi ne bo imel nič lažjega dela: "Širok kader imajo. Ko nekoga ni, ga takoj nadomesti nekdo drug. Smo pa svoje priprave prilagodili tudi njihovim spremembam." Proti Domžalam, ko je dosegel gol z razdalje, si je priigral veliko priložnosti. "Z minutažo in goli prihaja samozavest, in več kot bom igral, boljši bom. Zavedam se, da moramo proti Mariboru vse izkoristiti."

Rečan redno spremlja rezultate svojega nekdanjega kluba in delo Simona Rožmana. Z Rijeko je zelo povezan tudi zaradi očeta, ki je klubski zdravnik. "Vidim, da ima Rožman dobre rezultate. Kader je ožji, denarja je manj. Uspelo mu je priti v skupinski del evropske lige in osvojiti pokal, kar je velika stvar za tako malo časa. Dobro se dela, kar zna povedati tudi oče." Na srečo v Celju nimajo težav, ki se v teh dneh dogajajo pri Rijeki, kjer je okuženih kar nekaj članov moštva: "Virus jim je ušel v slačilnico. V Celju se zelo pazimo, a nikoli ne veš, kdaj in kako se okužiš. K sreči smo zdravi." (mida)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta