Sikošek: "Za gledalce zelo zanimiva tekma, Domžalam smo prepustili možnost za preobrat."

26.09.2021 21:00
Vijoličasti so ob Kamniški Bistrici dvakrat vodili z dvema goloma razlike, Domžalčani so ob koncu izenačili na 3:3 in imeli celo priložnost za zmago
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trd dvoboj tokrat ni dal zmagovalca. 
Bojan Velikonja/Dnevnik

Po četrtkovi zmagi nad Celjem, ki je vijoličaste razbremenila po dveh porazih in odhodu Simona Rožmana, so Mariborčani pod vodstvom začasnega trenerja Radovana Karanovića dobro začeli tudi tekmo z Domžalami, nato pa je v drugem polčasu sledil skorajšnji preobrat gostiteljev. Vijoličasti so vodili z 2:0 in s 3:1, Domžalčani pa so točko iztržili z veliko sreče in truda. Rumena družina je imela glasno podporo s tribun, najglasnejši so bili otroci v rumenih majicah nogometne akademije Domžal, ob 100-letnici kluba je glasbena skupina Imset v živo na stadionu predstavila novo himno Rumeno srce.

Karanovićevemu Mariboru ni uspelo povezati dveh zmag pred večnim derbijem, s katerima bi se točkovno izenačili z Olimpijo, ta je v enajstem krogu izgubila z Radomljami. Tudi zato z le eno osvojeno točko Radovan Karanović ni bil zadovoljen: "Do drugega gola Domžal smo imeli tekmo pod kontrolo. Tekma je šla v neželeno smer. Mislim, da smo v nekem trenutku preveč divjali."

Zaradi poškodbe Mirka Mutavčiča je Karanović med polčasom v igro poslal Vida Kodermana, Gregor Sikošek pa je sploh prvič v karieri zaigral na položaju desnega bočnega branilca. "Za gledalce je bila tekma zelo zanimiva, tekmo smo imeli v svojih rokah, a smo Domžalam prepustili možnost za preobrat. So pa imeli pri tem kar nekaj sreče," je tekmo ocenil Sikošek.

"Polčasa sta bila zelo različna. Želja je bila pomembna. To, da smo nadoknadili zaostanek. S pritiskom na mariborska vrata smo prišli do priložnosti in zadetkov," je po tekmi dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Nad tekmo je bil navdušen tudi branilec Domžal Sven Šoštarič Karić, ki je prepričan, da so s predstavo proti Mariboru rumeni potrdili, da so znova na pravi poti: "Znova se dvigujemo. S podobnim pristopom kot tokrat ob zaključku tekme nam bo šlo vedno bolje. Ta točka je pomembna za našo samozavest."

Prvi polčas je pripadel Mariboru, ki je povedel v 28. minuti. S prostega strela s približno 20 metrov je nameril kapetan vijoličastih Blaž Vrhovec. Po njegovem strelu je žogo med letom preusmeril Slobodan Vuk, vratar je bil brez možnosti. Gostje so na 2:0 povišali v 49. minuti. Vrhovec je odlično podal v prostor, Nino Žugelj je pravočasno vtekel in rutinirano premagal Ajdina Mulalića. Korošec je zadel drugič zapored in tretjič v sezoni prve lige, s tem se je na klubski lestvici strelcev v prvenstvu izenačil prav z Vrhovcem.

Veselje pri Mariborčanih ni trajalo dolgo. Že dve minuti kasneje so Domžalčani z nekaj sreče znižali zaostanek. Enes Alić je podal z leve strani, njegov strel je šel v levi zgornji kot gola, Ažbe Jug pa je slabo posredoval. Ko se je zdelo, da so pobudo prevzeli Domžalčani, ki so zadeli tudi prečko, so znova udarili 15-kratni državni prvaki. Do drugega zaporednega gola je prišel srbski napadalec Ognjen Mudrinski, ki je sicer znova zapravil lepo priložnost na začetku tekme. Žugelj, s katerim dobro sodelujeta v napadu, je podal z leve strani, 29-letnik pa je bil na pravem mestu in v 61. minuti spretno zaključil za 3:1. Vijoličasti so bili v naletu, Žuglju je v 70. minuti Mulalić preprečil drugi gol na tekmi, nato pa so sledile minute gostiteljev.

V 75. minuti je po posredovanju VAR-a tekma postala napeta, tudi zaradi mučnega čakanja na odločitev sodnika. Po igranju Ilije Martinovića z roko v kazenskem prostoru je Roberto Ponis pokazal na belo točko. Še tretji zaporedni gol proti Mariboru je z enajstih metrov dosegel kapetan Domžal Senijad Ibričić, ki je prav včeraj praznoval 36 let. Domžalčani so še naprej napadali in bili nagrajeni za trud. V 87. minuti je Ažbe Jug najprej ubranil strel Podlogarju, odbite žoge pa Mariborčani niso spravili iz kazenskega prostora in do zaključka je prišel Zeni Husmani za 3:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta