Uefa opozarja klube, ki želijo svojo super ligo: Izključeni bodo iz vseh tekmovanj na vseh ravneh

M.R.
18.04.2021 19:52
Evropska nogometna zveza Uefa je skupaj z nogometnimi zvezami Anglije, Španije, Italije in njihovimi prvimi ligami zažugala dvanajstim klubom, ki ustanavljajo svojo tako imenovano super ligo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V skupni izjavi so zapisali, da se bodo trudili na vseh področjih preprečiti ustanovitev lige. Klubom grozijo z izključitvijo iz vseh tekmovanj na domači, evropski in svetovni ravni. Hkrati bi lahko igralcem teh klubov prepovedali nastope za državne reprezentance. 

Zahvalili so se vsem klubom, ki k ustanovitvi super lige niso pristopili, še posebej nemškim in francoskim. "Vse ljubitelje nogometa, podpornike in politike, pozivamo, da se združijo proti temu projektu, če bo do njega prišlo," so zapisali in dodali, da gre za sebične interese peščice. 

K oblikovanju super lige naj bi sicer pristopili angleški, italijanski in španski klubi: Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Inter Milan, Milan in Juventus.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta