Uradno: Šimundža odhaja!

Miha Dajčman Miha Dajčman
28.12.2021 20:55

Pozno zvečer so črno-beli sporočili, da po štirih letih in pol končujejo skupno pot s trofejnim trenerjem

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Včeraj še ni bilo znano, ali je Ante Šimundža res postal trener Ludogorca. Foto: REUTERS

Reuters

"Uradno vas bomo z morebitnimi novostmi seznanili zvečer ali najkasneje jutri zjutraj," nam je popoldne v telefonskem pogovoru dejal športni direktor Mure Denis Rajbar, ko smo nanj naslovili vprašanja o sestavi strokovnega štaba ekipe v drugi polovici sezone. Ob novicah, da se Ante Šimundža poslavlja od Fazanerije, so v slovenskih medijih zaokrožile vesti, da bo črno-bele odslej vodil Damir Čontala. Portal Ekipa je poročal, da bo imel 37-letnik pomoč Milana Anđelkovića, ki je bil nazadnje pomočnik Save Miloševića pri Olimpiji, in nekdanjega napadalca Maribora Andreja Kvasa, trenerja pri ptujski Dravi. Rajbar govoric, kot je označil poročanje medijev, (še) ni želel komentirati.

V poznih večernih urah je naposled le prišlo uradno sporočilo s Fazanerije. Ante Šimundža ni več trener slovenskih prvakov. Ekipo bo odslej vodil Damir Čontala. Izvedeli smo tudi, da Šimundža še vedno ni zaključil usklajevanj z Bolgari.

Da je trener aktualnih slovenskih prvakov v kontaktu z Ludogorcem, je v teh dneh postalo povsem jasno. Ali bo res postal snovalec taktike serijskih bolgarskih prvakov, v minulih dneh ni bilo mogoče izvedeti. Namig agenta nekdanjega nogometaša Maribora, da se Bolgari zanimajo za Šimundžo, je zelo zgovoren, a še ne razkrije njegove naslednje poteze. Za nameček so se ob Mariborčanovem imenu med kandidati za vroč trenerski stolček v Razgradu znašla nova imena. Če bo Šimundža podpisal pogodbo z Bolgari, bo postal peti tujec na klopi trenutno vodilnega moštva bolgarske prve lige, ki je v preteklih mesecih igralo v evropski ligi, vanjo se je Ludogorec uvrstil tudi zaradi zmage nad Muro v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Vseh pet tujcev je na klopi Ludogorca zdržalo manj kot devet mesecev.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta