Uradno: Zlatko Zahovič ni več športni direktor NK Maribor, razšli so se kot prijatelji

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
13.03.2020 13:45

Po 13 letih sta se NK Maribor in najboljši strelec slovenske reprezentance sporazumno razšla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zlatko Zahovič je zapustil pisarno v Ljudskem vrtu.
Andrej Petelinsek

Konec je 13-letnega (uspešnega) obdobja mariborskega nogometa. Od danes je uradno. Sodelovanje NK Maribor in Zlatka Zahoviča, ki je trajalo od 1. avgusta 2007, je zaključeno. "Končana je skupna zgodba, ki je trajala od 1. avgusta 2007. Sporočamo, da smo se z Zlatkom Zahovičem kot športnim direktorjem NK Maribor sporazumno razšli, kot prijatelji. Sklep je bil sprejet na njegovo pobudo in z današnjim podpisom sporazuma je sodelovanje športnega direktorja s klubom končano," je na svoji spletni strani sporočil najuspešnejši slovenski nogometni klub, ki zaradi razglašene epidemije zaradi širjenja koronavirusa ne more organizirati novinarske konference.
Zahovič podrobnejših pojasnil ne daje, v kratkem telefonskem pogovoru nam je dejal le, da je z razpletom zadovoljen.
Iz NK Maribor so še sporočili, da bodo o vseh nadaljnjih potezah v strokovnem vodstvu sproti obveščali. Ob športnem direktorju bodo vijoličasti iskali tudi novega trenerja, saj je v soboto po štirih letih klop zapustil Darko Milanič, treninge pa do nadaljnjega vodi njegov pomočnik Saša Gajser.
{facebookpost}https://www.facebook.com/nkmaribor/posts/10159624372914126{/facebookpost}​
"Zlatku Zahoviču se NK Maribor zahvaljuje za vijol'čne trenutke, za njegov neprecenljiv prispevek v vlogi snovalca kadrovske politike pri zbiranju trofej na slovenskem prizorišču in postavljanju novih mejnikov v evropskem tekmovanju, ki so utrdili Maribor na mednarodnem nogometnem zemljevidu, ter mu želimo vso srečo in veliko uspehov na nadaljnji poklicni ter življenjski poti," so še zapisali v Mladinski ulici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta