(VAŠ GLAS) VAR da, VAR ne, prvak pa Maribor

Borut Planinšič ml.
19.02.2022 09:01

Še o nedeljskem derbiju v Stožicah: dragi bralci, malo vas že skrbi, kaj na igrišču počne NK Maribor, a še vedno
v večini verjamete vanj

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej Jug v nedeljski akciji
Robert Balen

Tu je že nov krog nogometnega državnega prvenstva. A nedeljski derbi v Stožicah še ne more mimo kar tako, ko gre za čustva navijačev, za oceno, ali je VAR pravi asistent sodnikom iz mesa in kosti, za napovedi, kdo sodi na vrh prve lige. Hvala, dragi bralci (bralke si tokrat niso drznile zraven, kdo ve, zakaj), za odzive, izbrali smo jih nekaj, ki kažejo vaše razpoloženje v uvodu nogometne pomladi ...

"Nogometni navijalci imamo radi svoje, klube in ko gre za sojenje, smo nemalokdaj pristranski. Samo mi, samo naši nogometaši obvladajo igro do potankosti, ne grešijo na igrišču in temu primerno naj sodijo sodniki. Nasprotnik je nekaj povsem drugega, na igrišču je grob, manj znanja premore, pomagajo mu sodniki, in če zmaga, so za to krivi zgolj oni in v novejšem času nagravžni VAR," je navijaška nihanja sijajno povzel Gregor Srebot. V bran je vzel nedeljsko predstavo sodnika Mateja Juga in VAR-a: "Ničesar mu nimamo očitati! Vse je postoril po pravilih! VAR je pridobitev. Spraševati, ali so fizični sodniki dovolj ali ne in ali je VAR smiseln, je abotno. Se bomo vrnili v kameno dobo nogometa?"

Povprašali smo vas še, kdo je naj kandidat za naslov prvaka. In naš stalni debater Srebot pravi takole: "Olimpija verjetno ne, saj ima kilav napad in solidno obrambo, ki ne bo imela ključnega pomena, ko bo šlo za vrh lestvice. Maribor nima primernega trenerja, saj iz igralcev niso mogli iztisniti kaj prida znanja niti trenerji z velikimi referencami. Za končni uspeh bi morali Mariborčani znati kaj več kot lepo pas igro, kot ji pravijo vaditelji nogometa. Dokler bosta igrala solidno ali odlično Barišič in Parris, bodo Koprčani najverjetnejši zmagovalci!"

Kar nekaj vas je imelo pomisleke o nedeljski pravici in VAR-u nasploh. Rudi Gaber je eden takih: "Če bo VAR vedno do milimetra natančno veljal za vse, potem ni problema, če bo pa spet odvisno, katera ekipa igra in kdo je v VAR-sobi, ga je treba takoj ukiniti. Pa naj bo po kavbojsko, kot je bilo do sedaj. Da se v prisotnosti VAR-a dogajajo anomalije, je nedopustno. Juga pa odstraniti."

Oglasil se je veteran žurnalizma Vlado Paveo: "Ko bom velik, bom carinik na Kolpi, je v drugi polovici osemdesetih naša generacija z bedži napovedovala tektonske spremembe oziroma slovo od Juge. Danes pa nogometni 'cariniki' prevladujejo, na žalost, v klubu najbolj nogometnega mesta v deželi. Šele ko jim je tekla voda v grlo, so vijoličasti skušali na derbiju zaigrati tako, kot je edino mogoče spraviti žogo v mrežo. S hitro igro in čim manj dotiki." Zanj se, ko gre za lov na trofejo, nič ni spremenilo: "Maribor ostaja favorit. Sploh, če se bo epidemija hitro končala. Ko bo Ljudski vrt spet poln. Ko zahrumi iz vsaj desetkrat več grl, kot jih je v Ljubljani poneslo Mustafo Nukića, ne moreš zaigrati v stilu 'jaz tebi - ti meni'."

Tudi Igor Pupaher še verjame vijoličastim: "Po prikazanem na pripravljalnih tekmah so bila pričakovanja velika. Da ne bo pomote, še vedno so prvi favoriti za naslov. Že nekaj let pa me moti, da ne znajo igrati proti obrambni postavitvi, ko pa vnaprej vedo, da bo 75 odstotkov tekem takih! Ne glede na VAR bi morali tekmo z Olimpijo dobiti, premalo so bili odločni, tudi za ceno prejetega gola moraš biti bolj agresiven. Tudi zmaga s 3:2 bi bila v redu. Pogumno naprej!"

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta