Vijoličasti ob Kamniški Bistrici blizu zmage, Domžalčani s trudom iztržili točko

26.09.2021 19:00
Domžale in Maribor sta se v 11. krogu prve lige v napetem dvoboju razšla s 3:3
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ognjen Mudrinski je zadel drugič zapored. 
Sašo Bizjak

Po zmagi nad Celjem so se Mariborčani pred večnim derbijem v Ljudskem vrtu odpravili na gostovanje k Domžalam. Ob Kamniški Bistrici so varovanci Radovana Karanovića, ki je na klopi 15-kratnih državnih prvakov kot začasni trener v ponedeljek zamenjal Simona Rožmana, dvakrat vodili z dvema goloma razlike, a so Domžalčani z borbeno igro v zaključku tekme izenačili ter imeli celo priložnost za zmago.

Prvo nevarno priložnost na tekmi si je v 10. minuti priigral Maribor, Ognjen Mudrinski se je podobno kot na preteklih treh tekmah za vijoličaste hitro znašel pred golom nasprotnika, tokrat je z glavo streljal mimo gola.

Maribor je povedel v 28. minuti. S prostega strela s približno 20 metrov je nameril kapetan vijoličastih Blaž Vrhovec, po njegovem strelu je žogo med letom preusmeril Slobodan Vuk, vratar je bil brez možnosti. Domžalčani si resnejših priložnosti v prvem delu niso priigrali. 

Gostje so na 2:0 povišali v 49. minuti. Vrhovec je odlično podal v prostor, Nino Žugelj je pravočasno utekel in rutinirano premagal Ajdina Mulalića. Korošec je zadel drugič zapored in tretjič v sezoni prve lige, s tem se je na klubski lestvici strelcev v prvenstvu izenačil prav z Vrhovcem. 

Veselje pri Mariborčanih ni trajalo dolgo. Že dve minuti kasneje so Domžalčani z nekaj sreče znižali zaostanek. Enes Alić je podajal z leve strani, njegov strel pa je šel naravnost proti golu, zadel je levi zgornji kot, Ažbe Jug pa je slabo posredoval. V 59 minuti so gostitelji zadeli prečko, streljal je Ognjen Mudrinski

Ko se je zdelo, da so pobudo prevzeli Domžalčani, pa so znova udarili 15-kratni državni prvaki. Do drugega zaporednega gola je prišel Ognjen Mudrinski. Žugelj je podal z leve strani, srbski napadalec pa je bil na pravem mestu, v 61. minuti je spretno zaključil za 3:1. 

Vijoličasti so bili v naletu, nato pa je s posredovani VAR-a tekma postala še bolj napeta. V 75. minuti je po igranju Ilje Martinovića z roko Roberto Ponis pokazal na belo točko. Še tretji zaporedni gol proti Mariboru je Sednijad Ibričić, ki je prav danes praznoval 36 let, dosegel z enajstmetrovke.

Domžalčani so še naprej napadali in bili nagrajeni za trud. V 87. minuti je Ažbe Jug najprej ubranil strel Podlogarju, odbite žoge pa Mariborčani niso spravili iz kazenskega prostora in do zaključka je prišel Zeni Husmani za 3:3.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta