Arsana: slišati, videti, okušati

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
27.07.2019 22:56

Zadnji festivalski dan se je iztekel z druženjem vseh tistih, ki jim je kaj do dobre muzike in hrane ter lepih reči. Glasba bo še dolgo odzvanjala, umetniška dela ostajajo na ogled v Mitri

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cirkus Arbadakarba na festivalu Arsana.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Po lanski razstavi je umetniški Dialog, tokrat z dodatkom No. 2, letos dobil nadaljevanje in razstavo dveh ptujskih umetnikov, prijateljev, znancev z ulice, si je mogoče ogledati v hotelu Mitra. Aleksandra Fenosa in Srečka Molka so tokrat povezale kostanjeve korenine. Deset jih je oblikoval drugi, da je naje prvi naslikal akte, ki so nagovorili številne ljubitelje likovno upodabljajoče umetnosti.
Zadnji dan že 11. festivala Arsana se je začel z interaktivno predstavo na dvorišču ptujske knjižnice, kjer je v svet zvokov, brez inštrumentov, številno občinstvo (z)vabil vsestranski glasbenik Boštjan Gombač. Mladenu Delinu, umetniškemu vodji in direktorju festivala ter njegovi ekipi, pa se ni smejalo le na popoldanski predstavi pouličnega Cirkusa Arbadakarba, pač pa kar vso soboto. Utrujeni, saj je tokratni festival Arsana vabil na več kot 80 dogodkov, ki so jih v preteklem tednu ponudili obiskovalcem ptujskega festivalskega poletja, so še enkrat več spoznali, da so na pravi poti. Ali kot pravi Nuška Gajšek, ptujska županja: "Harmonija kulturnih dogodkov, umetniških doživetij, vrhunskih klasičnih koncertov je tisto, kar pleniti kulturni opus starodavnega mesta, ki letos obeležuje 1950 letnico prve pisne omembe." K temu organizatorji festival Arsana dodajajo, da so vse močnejši tudi zato, ker vse bolj povezujejo ljudi od blizu in daleč. Na Ptuj so v preteklih dneh prihajali obiskovalci prav zaradi festivala, se za konec še rade volje razvajali na Odprti kuhni, večer pa sklenili z druženjem s skupino Tabu Akustik na minoritskem dvorišču, s s sopranistko Niko Gorič na ptujskem gradu, s Sinatrofili na Slovenskem trgu in s triom GML v kavarni Bodi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta