Avgusta Krivec je praznovala sto let. Življenje ji ni prizanašalo, a je ostala dobrovoljna

Marjan Toš
02.10.2022 03:00

Pred dnevi je stoletnico bogatega življenja slovesno praznovala Avgusta Krivec iz Spodnjega Gasteraja v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Avgusti Krivec sta ob stotem rojstnem dnevu voščila tudi župan Peter Škrlec in župnik dr. Janko Görgner. Na fotografiji stojita hči Avgusta in sin Franc. 
Arhiv Občine Sveti Jurij

Dan ni minil brez voščila njenih najdražjih, družine z vnuki, pravnuki, pa tudi drugih sorodnikov, sosedov in znancev, ki so se zbrali na velikem praznovanju v lovskem domu v Svetem Juriju. Pridružila sta se še župan občine Sveti Jurij Peter Škrlec in domači župnik dr. Janez Görgner, ki je tudi daroval zahvalno mašo.

Avgusta Krivec, z dekliškim priimkom Šnofl, od rojstva živi v Spodnjem Gasteraju. Bila je prvorojenka v družini štirih sester. Kot otrok je odšla k svoji botri nedaleč stran, kjer živi še danes. Leta 1946 se je poročila z možem Francem, ki je umrl leta 1983. Ima hčer Avgusto in sina Franca. Sin je bil gospodarstvenik in podjetnik, dalj časa tudi podžupan občine Lenart.

Stoletnica Avgusta pozna mnogo dogodkov in zanimivih zgodb. Vse življenje je trdo delala na domači zemlji in zgledno skrbela za družino. Marsičemu se je morala odreči, zlasti povojni časi so bili težki. Kljub trdemu delu na kmetiji pa je vedno ostala dobre volje, vitalna in nasmejana. Takšna je še zdaj, ko kljub visoki starosti še vedno najraje poseda pred hišo, opazuje lepoto Slovenskih goric in obuja spomine na prehojenih sto let bogatega in ustvarjalnega življenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta