Čebelarji v Slivnici na široko odprli vrata

Andreja Primec
01.07.2023 05:30

Premorejo učilnico za mlade čebelarje, čebelnjak z 21 naseljenimi panji in vrt medovitih rastlin

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi slivniški čebelarji in njihovi mentorji
Samo Uranjek

Konec maja je Čebelarsko društvo Janka Pislaka Slivnica organiziralo tradicionalni dan odprtih vrat. Obiskovalcem so razkazali svoje prostore, ki poleg sobe za sestanke vključujejo učilnico za mlade čebelarje, čebelnjak z 21 naseljenimi panji in vrt medovitih rastlin. Učilnico so z lastnim delom in finančno pomočjo prijateljev društva zgradili leta 2020. Letos so v njej že drugo leto po vrsti izvajali čebelarski krožek pod mentorstvom čebelarja Milana Hmelaka.

Slikarka Irena Gajzer
Samo Uranjek

Da trud ni bil zaman, dokazuje uspešna udeležba mladih slivniških čebelarjev na 45. državnem srečanju in tekmovanju mladih čebelarjev, ki je letos bilo 6. maja v organizaciji ČD in OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi, pod okriljem Čebelarske zveze Slovenije. Dan odprtih vrat je bil tudi priložnost za podelitev priznanj najuspešnejšim mladim čebelarjem, ki delujejo v čebelarskem krožku, za zahvalo in spodbudo. Priznanja so prejeli iz rok neutrudnega predsednika društva Alojza Lipnika.

Udeleženci 45. srečanja in tekmovanja mladih čebelarjev (od leve): mentor Milan Hmelak, ČD JP Slivnica, somentor Dominik Robič z OŠ FLV, predsednik ČZS Boštjan Noč in tekmovalci: Tin Praznik, Aljaž Červek Harb in Ivana Grabar
Samo Uranjek

Obiskovalci so lahko poleg vsega naštetega prisostvovali že dvanajsti slikarski koloniji v organizaciji društva, ki je potekala na travnatih površinah in v senci bližnjih dreves čebelarskega doma. Letošnje slikarske razstave se je udeležilo 20 slikarjev iz Maribora in bližnje okolice. Že tradicionalno so njihova platna preplavili svetovi čebel, ki so jih mojstri izražali na svojstven ustvarjalen način in z uporabo različnih tehnik likovne umetnosti. Njihova dela bodo na ogled na slikarski razstavi, ki bo vključena v sklop prireditev ob občinskem prazniku občine Hoče - Slivnica v septembru. Društveni predsednik Alojz Lipnik in člani društva pa že danes vabijo, da se jim pridružite na otvoritvi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta