Cerkvenjak: Rozina Topolovec kri darovala že 90-krat

FB
27.02.2022 04:00

V ponedeljek, 14. februarja, je bila v Cerkvenjaku letošnja prva krvodajalska akcija od predvidenih treh v tem letu. Udeležilo se je je 66 krvodajalk in krvodajalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rozina Topolovec pri odvzemu krvi
Franc Bratkovič

Domačinka, 61-letna Rozina Topolovec, je to dragoceno življenjsko tekočino tokrat darovala že devetdesetič. Žensk, ki bi kri darovale tolikokrat, je nasploh malo, in ker je to humanitarno dejanje gotovo eno najplemenitejših, kar jih lahko človek stori, je Rozina bila deležna pozornosti Marjana Žmavca, župana Občine Cerkvenjak, Marjana Zorka, predsednika cerkvenjaških krvodajalcev, in tudi Klavdije Drašak, sekretarke Območnega združenja RK Lenart. Kri je prvič darovala pri 18. letih v Mariboru, sicer je krvodajalka v domačem kraju. Krvodajalstvo je bilo že prej prisotno v njeni družini. 

Na krvodajalsko akcijo se je odzval tudi cerkvenjaški krvodajalski rekorder 55-letni Marjan Paurič, ki se je lani s 100 darovanji krvi vpisal med krvodajalske viteze. Tokrat je kri daroval že stodrugič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta