Dobrodelna licitacija v ptujskem hotelu Mitra: Slovenska vina za dober namen

Sanja Verovnik
16.10.2024 17:00

To soboto zvečer bodo v sklopu projekta Vino ni voda 2024 najprej degustirali vina, nato pa jih bodo licitirali. Denar bodo namenili projektu Božično obdarovanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V hotelu Mitra bodo licitirali vina odličnih slovenskih vinarjev. 
Andrej Petelinsek

V hotelu Mitra na Ptuju bo to soboto, 19. oktobra, dobrodelna licitacija vin v sklopu projekta Vino ni voda 2024. Za dober namen pri organizaciji licitacije pa sta moči združila Leo klub Ptuj in Klub ptujskih študentov.

Večer, prežet z dobrodelnostjo, se bo začel ob 19. uri z otvoritveno degustacijo vin Kovačec. Degustaciji bo sledila dobrodelna licitacija vin odličnih slovenskih vinarjev. Kot so pojasnili organizatorji, bodo sredstva, zbrana na licitaciji, v celoti namenjena projektu Božično obdarovanje. To je tradicionalni projekt Leo kluba Ptuj, v sklopu katerega vsako leto v času praznikov obdarijo socialno ogrožene družine s Ptuja in njegove okolice s prehrambno-higienskimi paketi ter darili za otroke. 

Peter Vesenjak, direktor hotela Mitra: "Vino, kulinarika in zgodovina so tisti dejavniki, ki turiste navdušijo."
Sanja Verovnik

Tudi prizorišče dobrodelne licitacije je bilo skrbno izbrano, saj v hotelu Mitra, ki stoji v središču mesta, skrbijo, da svojim gostom, med katerimi letos po besedah direktorja hotela Petra Vesenjaka prevladujejo avstrijski in nemški, ne manjka pa niti Poljakov, Slovakov in Italijanov, tudi Špancev je več, prihajajo tudi Američani, postrežejo z najboljšimi vini slovenskih vinarjev. Vesenjak je namreč prepričan, da so prav vino, kulinarika, zgodovina tisti dejavniki, ki turiste navdušijo in jih prepričajo, da najstarejše mesto v Sloveniji še kdaj obiščejo.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta