Hajdina: Šivanje mask povezalo celo občino in društva

Silvestra Brodnjak
22.04.2020 19:00

Članice društev in številni drugi so pomagali pri tem, da so vsa gospodinjstva v občini prejela pralne maske.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marija Pulko, Zdenka Godec, Magda Intihar in Anica Drevenšek so se v začetku akcije družno lotile tudi rezanja elastike, ki so jo potem razdelile šiviljam.
Arhiv Zdenke Godec

V torek po velikonočnih praznikih so člani osmih vaških odborov in mladih prostovoljcev iz vseh vasi občine Hajdina v 1300 gospodinjstev dostavili zavojček s po tremi zaščitnimi maskami. Dvema pralnima so dodali še eno za enkratno uporabo. "3520 mask iz pralnega blaga je v predprazničnem času sešilo 41 prostovoljnih šivilij iz hajdinske občine, ki so ponosne na najstarejšo med njimi, 89-letno Marijo Kovačič iz Gerečje vasi," hvaležno in ponosno pove ena glavnih pobudnic šivalne akcije in članica kriznega štaba Občine Hajdina za boj proti koronavirusu Anica Drevenšek, predsednica Društva Hajdina.
Med prvimi v občini je razmišljala o samoorganizaciji občanov v preskrbi z maskami, ki jih ni bilo mogoče kupiti. Pa so stopile skupaj članice Društva žena in deklet občine Hajdina z Marijo Pulko, Društva gospodinj Draženci z Zdenko Godec, Društva žensk Hajdoše z Majdo Turnšek in Društva žena in deklet Gerečja vas z Magdo Intihar na čelu, Šola zdravja Hajdina - pri lipi s Silvo Purgaj in z Zlatkom Kondričem, predsednikom Vaškega odbora Zg. Hajdina. V Skorbi pa je koordinacijo med vaščankami, ki jih uboga šivalni stroj, prevzela predsednica Vaškega odbora in Kulturnega društva Skorba Renata Gabrovec.

Tudi mladi so pomagali. Velikonočni ponedeljek v hajdinski veroučni učilnici, kjer so pakirali maske in navodila v vrečke
Primož Lorbek
Članici Društva gospodinj Draženci, Ksenija in Zala Cebek (levo).
Arhiv Zdenke Godec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta