Hajdinski upokojenci uredili dve kegljišči

Silvestra Brodnjak
26.09.2020 05:00

Dvorana Društva upokojencev Hajdina, nekoč prosvetna dvorana pri cerkvi, je doslej služila kulturnim dogodkom, zadnje čase tudi vajam Folklorne sekcije pri KPD Staneta Petroviča Hajdina, v zimskem času pa tudi Šoli zdravja - Zgornja Hajdina pri lipi za jutranjo telovadbo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hajdinski župan Stanislav Glažar je izvedel prvi met na tekmovanju na Zgornji Hajdini. 
Silvestra Brodnjak

Sredi poletnega koronavirusnega obdobja pa se je vodstvo društva odločilo, da bodo športne vrste razširili ter pohodnikom, planincem, kolesarjem ter igralcem pikada priključili še moško in žensko ekipo, ki bosta trenirali in tekmovali v kegljanju z visečo kroglo, na tako imenovanem ruskem kegljišču.

Po izjavi predsednice društva Anice Drevenšek so začeli trenirati najprej na prostem, na igrišču pri lipi na Zgornji Hajdini. Udeležili so se tudi že nekaj turnirjev, zdaj pa je prišla vrsta na njih, da tudi oni v goste povabijo športne kolege iz društev Cirkovce, Kidričevo, Lovrenc na Dravskem polju, Majšperk, Ptujska Gora, Žetale. Zato so dvorano preuredili, da sta nastali dve kegljišči, ki pa se lahko po potrebi odstranita.

Po le nekaj uvajalnih treningih sta se na turnirju konec avgusta v imenu DU Hajdina pomerili ekipa moških: Slavko Burjan, Franc Cartl, Franc Drevenšek, Alojz Horvat, Zlatko Kondrič, Stanislav Požgan in Bojan Terlep ter ekipa žensk: Marija Žunkovič, Marjana Pignar, Dragica Cestnik, Irena Gojčič, Anica Drevenšek, Silva Purgaj in Marta Sitar (v takem zaporedju stojijo tudi na fotografiji ob županu). Kot gostitelji so Hajdinčani dali prednost drugim ekipam, zavedajoč se reka: "Ni pomembno zmagati, ampak množično sodelovati."

Dragica Bavdek Ženska ekipa iz Lovrenca na Dr. polju med čakanjem na tekmovanje, ko še niso vedele, da bodo na koncu s 545 točkami premagale vse ostale tekmovalke. Njihovi moški kolegi pa so bili s 573 točkami najboljši med moškimi kegljači.
Silvestra Brodnjak

Med moškimi je zmagala ekipa Lovrenca v postavi: Janez Zafošnik, Josip Kokot, Josip Kovačič, Franc Kovačič, Jože Vidovič, Franc Kirbiš in Slavko Sambolec, pred Majšperkom in Ptujsko Goro. Za žensko zmagovalno ekipo Lovrenca so kegljale: Frančka Kovačič, Marta Murko, Dragica Bavdek, Lizika Kovačič, Milica Sagadin, Kristina Reich, Ana Snedec in Erika Vidovič. Drugo in tretje mesto sta zasedli ekipi Cirkovc in Ptujske Gore.

Koronavirus je množičnost omejil, a druženje na primerni razdalji je potekalo tako, da so sklenili, da se kmalu spet srečajo, saj so pred njimi še trije tekmovalni krogi do zaključnega turnirja, ki bo v Majšperku. Vsi, ki bi želeli nekaj svojega prostega časa posvetiti kegljanju, ste vabljeni na Hajdino ob torkih in četrtkih od 18. do 20. ure. Dokler bo vreme to dopuščalo, bodo treningi na igrišču pri lipi na Zgornji Hajdini, potem pa v dvorani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta