Haloška ponudba in prenočišča v viničarskem muzeju nad Podlehnikom

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
07.06.2019 16:29

Skrbno obnovljen viničarski muzej je občina Podlehnik za pet let zaupala v upravljanje turističnemu društvu. Na podstrehi nad vinoteko in muzejsko zbirko šest ležišč

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Viničarski muzej je podlehniška občina ob pomoči EU iztrgala propadanju.
Miran Krajnc

Občina Podlehnik je v minulih letih veliko vložila v nakup in obnovo skoraj propadlega viničarskega muzeja Gorca nad Podlehnikom. Predlani je stavba zasijala v novi podobi. Po letu dni, ko jo je na prošnjo občine upravljal Zavod za razvoj Haloz, so z javnim pozivom zdaj za petletno obdobje kot najemnika izbrali Turistično društvo (TD) Podlehnik.

Viničarski muzej je podlehniška občina ob pomoči EU iztrgala propadanju.
Miran Krajnc

Odprto vse poletje

Podlehniški župan Sebastian Toplak: "Ker se je prejšnjemu najemniku pogodba iztekla v aprilu in sem ocenil, da je treba najti nekoga, ki ga bo pripravljen upravljati vsaj pet let, smo izvedli javni poziv. Nanj smo povabili dosedanjega najemnika in tudi potencialne. Naša zahteva je bila, da mora biti objekt odprt najmanj od petka popoldan do nedelje, nuditi tudi gostinsko ponudbo ter omogočati uporabo prostora za občasne kulturne vsebine in druge zanimive dogodke. Želel sem si, da bi prejšnji najemnik in novi stopila skupaj, a žal do tega ni prišlo. Na koncu smo se odločili, da izberemo TD Podlehnik."
Župan poudarja, da mora biti objekt odprt čez vse konce tedna od junija do septembra. "Seveda bomo zadovoljni, če bo objekt odprt še mimo tega, saj gre le za minimalne pogoje po pogodbi."

Muzej leži na izredni razgledni legi.
Albin Bezjak

Označena pot z avtoceste

Pomembno je, da je do muzeja mogoče tudi z večjimi avtobusi in da je le streljaj daleč od avtocestnih povezav. Zato so že postavili začasne obvestilne table na izvozih in v ključnem križišču.

Velika čast za društvo

V TD Podlehnik, ki že leta pripravlja zanimive in odmevne prireditve, so zaupanja občine zelo veseli. Razumejo ga tudi kot darilo ob lanskem jubileju društva, ki je otvoritveno prireditev vzorno izpeljalo, a je zanj velik zalogaj in izziv. Predsednik društva Milan Vidovič: "Dobrih 20 let delovanja članov društva predstavlja delo ljudi, ki so s srcem in dušo predani svojemu poslanstvu. Društvo se trudi razvijati podeželski turizem z odlično domačo kulinariko in vinarstvom, saj smo pretežno vinogradniška pokrajina. Domačine povezuje tudi želja po napredku kraja."

Viničarski muzej so pred kratkim predali v upravljanje TD Podlehnik.
Zdenka Golub
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta