Jožica Hudžar nova strokovna vodja ptujskega doma upokojencev

Slavica Pičerko Peklar
20.01.2021 17:00
Svet zavoda Doma upokojencev Ptuj je na drugem razpisu izbral novo strokovno vodjo doma, ki bo naloge prevzela sredi marca.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jožica Hudžar, nova strokovna vodja DU Ptuj 
Črtomir GOZNIK

Jožica Hudžar, pomočnica direktorja v Domu starejših Rakičan, bo sredi marca prevzela naloge strokovnega vodje v ptujskem domu upokojencev. Tako se bo v domu z blizu 600 stanovalci končala menjava vodstva, saj je decembra lani naloge direktorja začela opravljati Vesna Šiplič Horvat, ki je pred tem opravljala naloge strokovnega vodje doma. Jožica Šemnički, nekdanja direktorica doma, ki se bo sredi marca upokojila, ta čas začasno opravlja naloge strokovnega vodje. Jožica Hudžar je bila za strokovno vodjo izbrana med petimi prijavljenimi kandidati, potem ko so razpis ponovili, saj je svet zavoda ugotovil, da med najprej prijavljenimi nobeden ni izpolnjeval razpisnih pogojev, razpis so zato decembra ponovili. "Na ponovljeni razpis za strokovnega vodjo smo prejeli pet popolnih vlog, svet zavoda DU Ptuj pa je za strokovno vodjo, na podlagi predhodnega mnenja strokovnega sveta in direktorice doma, imenoval Jožico Hudžar, Ptujčanko, ki ima več kot trinajstletne delovne izkušnje na področju socialnega varstva. Od leta 2014 je zaposlena v Domu starejših Rakičan, pred tem pa je bila zaposlena na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Svoj petletni mandat bo nova strokovna vodja nastopila 16. marca, ko se bo nekdanja direktorica in začasna strokovna vodja Jožica Šemnički upokojila," pojasnjuje Simona Lacko, predsednica sveta zavoda DU Ptuj. Spomnimo, da je vlada lansko leto, le nekaj mesecev pred iztekom mandata, menjala štiri od svojih petih članov sveta ptujskega doma upokojencev. Od septembra ga vodi Simona Lacko, SDS, predstavniki vlade v svetu zavoda pa so še Igor Kopše (SMC), Boris Kmetec (NSi), Milan Klemenc (Desus) in Katja Svenšek (SDS).

V ptujskem domu upokojencev so, po širjenju koronavirusa med stanovalci in zaposlenimi, zdaj veseli, ker se razmere močno izboljšujejo in so imeli v začetku tedna v rdeči coni doma le še 19 stanovalcev. Zaradi okužbe je ta čas odsotnih osem zaposlenih. Od sredine januarja v enotah Ptuj, Kidričevo, Muretinci in Juršinci niso zabeležili nobenega novega primera okužbe pri stanovalcih ali zaposlenih. V enoti Koper pa so v tem času zabeležili štiri nove primere pri stanovalcih in enega pri zaposleni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta