Jurjev zlatnik, najvišje priznanje občine Sveti Jurij, letos Romanu Črnčecu

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
06.05.2023 03:25

Ob občinskem prazniku so se z občinskimi priznanji in nagradami poklonili vsem, ki so v zadnjem obdobju v občini pustili svoj pečat

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsi letošnji občinski nagrajenci  
Askari

V Občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah so 21. aprila na osrednji slovesnosti ob 17. občinskem prazniku podelili nagrade in priznanja vsem, ki so prispevali pomemben delež k napredku, ugledu in promociji Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah. Na prireditvi, ki jo je zaznamovalo domoljubno vzdušje, so nastopile učenke 6. razreda baleta na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, Podružnične šole v Lenartu, s slovensko pesmijo pa so prireditev zaznamovali Jurovski oktet, skupina Cantare ter Eva Kurnik in Matic Lorbek.

Župan Peter Škrlec je predstavil pomen svetega Jurija, na kratko pa je orisal tudi v zadnjem letu izvedene investicije in projekte. Plaketo župana je prejela Veteranska ekipa nogometnega kluba Jurovski Dol, ki je lani postala državni podprvak, kar je največji uspeh katerekoli selekcije domačega nogometnega kluba in tudi eden največjih športnih uspehov v kraju. Priznanja občine so prejeli Kazimir Najdenik za dolgoletno uspešno delo v Lovski družini Sveti Jurij in na drugih področjih družbenega življenja, Luka Sambolec za dolgoletno uspešno delo v Športnem društvu Sveti Jurij ter na drugih področji družbenega življenja in Branko Lorbek za dolgoletno uspešno delo na področju župnijske Karitas in drugih organizacij v občini. Priznanje je prejela tudi Darinka Kramberger za dolgoletno uspešno delo v Kulturnem društvu Ivan Cankar Jurovski Dol na folklornem področju.

Jurjev srebrnik sta prejela Peter Dvoršak za dolgoletni bogat prispevek h kvaliteti življenja na humanitarnem in kulturnem področju v občini in zunaj nje ter Vojko Bračko za več kot 50-letno ljubiteljsko udejstvovanje na kulturnem področju. Najvišje priznanje Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Jurjev zlatnik, je prejel Roman Črnčec, ki je s svojo petdesetletno prisotnostjo, osebno pripadnostjo in aktivnim vključevanjem na gasilskem, kulturnem, humanitarnem in drugih področjih veliko prispeval h kvaliteti družbenega in družabnega življenja ter bivanja v občini in zunaj nje. 

"V naši občini bi lahko rekli, da je april naš mesec. Že leta ga po tradiciji družabno obogatijo in se na tak način s prireditvami, ki segajo skoraj do polovice meseca maja, povežejo v celoto domača društva, organizacije in posamezniki ter seveda vsi, ki jih v našem zelenem raju radi obiščejo," je dejala Vida Ornik. Pomemben del dogajanja v občini je vsako leto tudi žegnanjska nedelja, 23. aprila, ko goduje farni zavetnik sveti Jurij. Središče občine so zavzele stojnice z raznovrstno ponudbo, domači vinogradniki in ponudniki so ponudili svoje dobrote. Že tradicionalno je potekal mimohod konjev in konjskih vpreg z blagoslovom konjev. Prišla je tudi policijska konjeniška enota.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta