Letos (pre)malo denarja za javna dela

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
21.01.2019 19:23

Število iskalcev zaposlitve nižje od državnega povprečja, kar je botrovalo zmanjšanju državnih sredstev. Sledi klestenje programov?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ozari ostajata dva javna delavca, a s skrajšanim delovnim časom.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Ptujska območna služba zavoda za zaposlovanje ima to leto na voljo 495 tisoč evrov za izvajanje programa javnih del, s tem denarjem pa bodo delo za določen čas lahko omogočili 71 iskalcem zaposlitve.

Tomaž Žirovnik
Slavica PIČERKO PEKLAR

Pri izboru odločale minute

Zaposlitev prek javnih del bo tako v tem letu dobilo 71 brezposelnih, ki jih bodo vključili v programe s področja socialnega varstva, kmetijstva, vzgoje in izobraževanja, športa, programi javnih del pa vključujejo še urejanje okolja in prostora.

V Ozari ostajata dva javna delavca, a s skrajšanim delovnim časom.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Raznolikost programov

In kje bodo v tem letu izvajali programe javnih del? Kot pojasnjuje Žirovnik, je največ programov, s tem pa tudi največ odobrenih zaposlitev, dobil Center za socialno delo Spodnje Podravje, kjer bo delo dobilo kar dvanajst iskalcev dela. Šest enoletnih zaposlitev so dobili v Pokrajinskem muzeju Ptuj - Ormož, pet v ZRS Bistra Ptuj. Štiri javne delavce bodo zaposlili na Mestni občini Ptuj, še eno v Četrtni skupnosti Spuhlja. Javne delavce bo v tem letu srečati tudi v številnih spodnjepodravskih občinah in pa na Ljudski univerzi Ptuj. S programom družabništvo in spremljanje je tri zaposlitve prek javnih del dobila tudi Psihiatrična bolnišnica Ormož, ne pa tudi ptujska bolnišnica, kar Žirovnik pojasnjuje z razpisnimi pogoji, ko je odločal čas oddaje vloge, zaradi katerega so nekateri zelo dobri programi izpadli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta