Nabor za novo blagovno znamko

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
17.11.2018 06:32

Jeruzalem Slovenija je nova kolektivna blagovna znamka, pod katero bodo ponujali pridelke, izdelke, dogodke in storitve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jeruzalem je prepoznaven znak bodoče skupne turistične ponudbe.
Slavko Dobnik

V okviru projekta oblikovanja turistične destinacije Jeruzalem Slovenija so se te dni lotili oblikovanja kolektivne blagovne znamke Jeruzalem Slovenija. "Z njo želimo poudariti in izpostaviti prepoznavnost pridelkov in prehranskih izdelkov, prleške kulinarike, rokodelskih izdelkov, prireditev in dogodkov ter njihovih ponudnikov na območju destinacije Jeruzalem," pravi vodja projekta Karmen Štumberger.

Vsaj 60-odstotno iz destinacije

Za pridobitev pravice do uporabe te kolektivne blagovne znamke so tako pozvali registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oziroma izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oziroma turistične prireditve in dogodke, naj se prijavijo na izbor. Ob tem morajo izpolnjevati nekaj splošnih pogojev. Prvi je, da so pridelani, opremljeni in ponujeni po zakonsko določenih predpisih in standardih. Pridelani oziroma izdelani in opremljeni morajo biti na naravi in ljudem čim bolj prijazen način.

V novembru večina ocenjevanj

Rokodelski izdelki in izdelki unikatnega in industrijskega oblikovanja morajo temeljiti predvsem na naravnih gradivih in gradivih, ki so značilna za območje destinacije Jeruzalem in upoštevajo rokodelsko kulturno dediščino Prlekije. Prireditve oziroma organizirani dogodki pa morajo biti izvorno povezani z območjem Prlekije ali z običaji in navadami, ki so tu prisotni. S kolektivno blagovno znamko bodo poslej označevali kakovost pridelkov iz sadja, zelenjave, poljščin, svežih zelišč in začimb ter prehranskih izdelkov iz njih. In tudi za označevanje jedi in pijač, rokodelskih izdelkov in izdelkov unikatnega ter industrijskega oblikovanja, turističnih prireditev in dogodkov na območju destinacije Jeruzalem.
V novembru bodo izpeljali večino ocenjevanj in pridobili nabor ponudbe, ki bi jo kazalo vključiti v skupno blagovno znamko,
Projekt je pomemben zaradi mreženja v turistični destinaciji Jeruzalem, katero skupno snujejo občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž ter Ljutomer in je pomemben korak k skupnemu nastopanju ponudnikov na tem območju. Projekt v okvir LAS Ormož vodita občina in Zavod za turizem, kulturo in šport.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta