Nedeljski koncert Take 6

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
21.07.2019 00:32

Glasbeni festival Arsana poleg glasbenih razvajanj ponuja tudi številne spremljevalne dogodke. Mnogi med njimi so brezplačni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Glasbeni festival Arsana.
Slavica PIČERKO PEKLAR

Konec tedna se je na Ptuju začel 11. festival Arsana in z njim so zaživela prizorišča na različnih koncih starega mestnega jedra; od Doma kulture Muzikafeja do hotela Mitra, kavarne Bodi, Slovenskega trga, kjer je postavljen oder mladih, ki ponuja mladim talentiranim glasbenikom iz Ptuja in okolice možnost predstavitve. Tradicionalno vabi dvorišče minoritskega samostana, kjer se odvijajo največji dogodki tokratnega glasbenega poletja na Ptuju. Festival, ki Ptuj spremeni v glasbeno metropolo, vabi vse do soboto zvečer in ponuja več kot 80 dogodkov na katerih bo nastopilo preko 300 uveljavljenih glasbenikov iz Slovenije in tujine.
Stefan Milenkovich, se je nekaj ur pred koncertom na kratko ustavil na okrogli mizi o festivalskem turizmu, kjer je poudaril, da je prav majhnost Ptuja tista, ki daje festivalu nepozaben pečat, domačnost, ki jo občuti tudi sam. Kot že nekaj let so organizatorji festivala tudi tokrat vabili na vegetarijanski bazar, vse festivalske dneve organizirajo poseben program za najmlajše. Enigma prostorske topografije zvoka je glasbeno zvočni umetniški performans ptujskega akademskega slikarja Dušana Fišerja, ki smo ga v amfiteatru ptujske gimnazije doživeli v njegovi večmedijski zgradbi kot preplet zvoka, gibanja teles in materialnosti. Največji festivalski dogodki, med njimi zagotovo nedeljski koncert Take 6, ameriške glasbene skupine, ponedeljkovo stand up druženje s Tadejem Tošem, pa sredin Muzikal domišljije iz harmonije Glasbene šole Karol Pahor ter četrtkov koncert Boštjana Gombača & All Stars Orchestra vabijo na dvorišče minoritskega samostana. Tam bo tudi petkov koncert Queen real Tribute band iz Srbije in sobotni nastop slovenske skupine Tabu Akustik. Koncertom klasične glasbe je tudi letos mogoče prisluhniti na ptujskem gradu, številna manjša prizorišča, na že omenjenih koncih mesta pa vabijo na vsakodnevne popoldansko večerne dogodke. Mnogi med njimi so tudi brezplačni. In če zapišemo še, kako se bo letošnji festival sklenil, naj izdamo, da bo v soboto na dvorišče knjižnice vabil Boštjan Gombač s svojim interaktivnim koncertom za otroke, v Domu kulture bo razveseljeval cirkus Arbadakarba, na ptujskem gradu koncertirala sopranistka Nika Gorič, v hotelu Mitra pa se bosta domača ustvarjalca Aleksander Fenos in Srečko Molk predstavila z nadaljevanjem lanske zgodbe, torej z Dialogom 2. "V času festivala potekajo številne delavnice, pogovori, razstave in kulinarični večeri. Doslej nas je obiskalo že več kot 300 tisoč obiskovalcev in verjamemo, da se nam bodo mnogi pridružili tudi letos," vabi na Ptuj Mladen Delin, umetniški vodja in direktor festivala Arsana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta