Neprecenljiva donacija za invalida iz Hoč

Branka Bezjak Branka Bezjak
24.12.2018 13:50

Malo pred božičem so veliko dobro delo z donacijo električnega vozička opravili tudi motoristi, ki so obdarili Franca Frasa, ki je bil doslej odvisen od pomoči drugih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franc Fras in člani Moto kluba: Boris Škrabl, Iztok Vake, Dani Pehant, Borut Volupič ter iz Zavoda Vivien Bohar: Božo Lasbaher, Rija Bohar in Slavko Bohar 
Sašo Bizjak

Prejšnja sobota je bila prav poseben dan, ki si ga bodo Franc Fras in njegovi bližnji zagotovo še dolgo zapomnili. To dopoldne so se k njim v Spodnje Hoče pripeljali motoristi, člani Zavoda Vivien Bohar in Moto kluba Pohorski abuhi ter mu podarili obnovljen električni invalidski voziček. Zaradi kapi in zlomljenega kolka je namreč 75-letni Fras že več let prikovan na invalidski voziček, ki ga sam zaradi ohromele leve strani telesa ne more poganjati. Električni voziček, ki ga lahko upravlja z desno roko, je tako zanj neprecenljiva pridobitev.
Kar precej na trnih so bili Frasovi, ko so okoli 11. ure pred garažo čakali, da se pripeljejo motoristi. Vznemirjenje je še naraslo, ko so se težko pričakovani gostje obdarovalci nekaj minut zatem le ustavili na cesti in iz prtljažnika dvignili električni voziček. Borut Volupič, ki je tudi poskrbel za obnovo vozička, je gospodu Frasu in njegovemu sinu Gregorju razložil, kako se voziček upravlja, kako se polni baterija in drugo. Doslej od pomoči drugih odvisni Franc je bil že nekoliko neučakan, da se bo lahko podal na testno vožnjo, in kmalu je obvladal obrate in zavoje ter se odpeljal kar nekoliko dlje. "Zdaj pa ti je odšel," je sin Gregor v šali dejal svoji mami Nada, ki je imela orošene oči. "Devet let je že, odkar ga je kap, lepo je okreval, celo hodil je že spet, a nato padel in si zlomil kolk. Od takrat je na vozičku. Ves čas sem skrbela zanj in to pusti posledice. Sedaj so tudi meni odkrili Parkinsonovo bolezen, tako da sem hvaležna, da imamo pomoč preko centra za socialno delo," je povedala gospa Nada. Sedaj jim torej pomaga Nataša, ki se je seveda prav tako udeležila predaje vozička. Takoj so telefonirali še sinu Gorazdu, ki dela in živi na Malti, da so mu sporočili veselo novico.

Po dolgem času se je lahko spet sam odpravil do soseda.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta