NK Rače pričnejo v tretji ligi

Damijan Toplak Damijan Toplak
13.08.2022 03:00

Po več letih prizadevanj je nogometašem NK Rače letos uspel preboj v tretjo nogometno ligo - vzhodna skupina.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Utrinek s pripravljalne tekme julija letos med NK Račami in NK Mariborom
Nk Rače

Tako bodo že to soboto, 13. avgusta, ob 17.30 na domačem igrišču gostili nogometno ekipo Bosch Bračič Videm. Z Dravskega polja bo tudi letos med tretjeligaši nastope nadaljevala ekipa NK Premium Dobrovce, ki pa v prvem krogu to soboto ob 17.30 gostuje v Zavrču proti istoimenski ekipi.

Nogometni klub Rače se lahko pohvali tudi s svojimi navijaškimi šali.
Nk Rače

Po besedah Marka Mergeduša, predsednika NK Rače, je cilj njihovega kluba, ki je bil vrsto let v vrhu 1. medobčinske nogometne lige Maribor, da se uvrstijo v sredino tretjeligaške lestvice ter jim ne bi bilo treba do konca trepetati za obstanek v tretjeligaški konkurenci. Zaradi tega so naredili nekaj infrastrukturnih izboljšav, delno okrepili igralsko zasedbo z vrnitvijo domačega igralca Nejca Pipenbaherja iz NK Dravinja, letni proračun kluba pa s finančno pomočjo Občine Rače - Fram in lokalnih podjetnikov povečali na 40 do 50 tisoč evrov.

Tekma z Mariborom je napolnila tribune ob športnem igrišču v Račah.
NK Rače

"Naša ekipa se je sestavljala vrsto let, stavimo pa predvsem na domače in mlade igralce. Ob prihodu Nejca Pipenbaherja pa v članski ekipi ni bilo odhodov iz ekipe, zgolj krilni napadalec Alpin Krasniqi si je tik pred koncem lanskega prvenstva poškodoval koleno in na prvih tekmah v tretji ligi še ne bo mogel igrati za našo ekipo," je dodal Mergeduš. Zavoljo zahtev za nastopanje v tretji ligi so v raškem klubu obnovili toaletne prostore, postavili defibrilator, obnovili fasado na glavnem objektu in slačilnice, novi so tudi semaforji, železne okvire golov pa so zamenjali z aluminijastimi. Obnovili so travnato podlago, že oktobra lani pa so ob 75-letnici kluba odprli pomožno igrišče z umetno travo.

Člansko ekipo Rač še naprej trenira Ivan Pleteršek, rdeče-beli pa letos računajo še na izdatnejšo podporo gledalcev, ko si je lani tekme v povprečju ogledalo okrog 100 ljudi, na lokalnih derbijih z Marjeto, Dobrovcami ali Staršami pa tudi okrog tristo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta