Okvir iz aluminija za poseben pogled na najstarejše mesto

Hojka Berlič Hojka Berlič
30.11.2019 06:37

Ptuj je po zgledu številnih krajev po svetu bogatejši za okvir iz aluminija. Postavljen na desnem bregu Drave, je tako obet, da bodo odslej fotografije najstarejšega slovenskega mesta še bolj atraktivne.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Turistični okvir iz aluminja, ki stoji ob mostu za pešce, ponuja možnost za enkratne fotografije.
MO Ptuj

Ptujska občina je s postavitvijo turističnega okvirja iz aluminija povezala Talumovo željo po postavitvi Učne točke o aluminiju v mestu s pobudo humanitarnega društva Soroptimist Ptuj o postavitvi turističnega okvirja v jubilejnem letu. Piedestal za okvir je zasnoval krajinski arhitekt Boštjan Vauda, idejna zasnova turističnega okvirja pa je delo umetnika Tomaža Plavca, ki je pojasnil, da je za obliko okvirja izbral krog, "ker je veduto Ptuja želel mehko objeti. Krog simbolizira celoto, kot pogled, pa oko. Njegova cikličnost se nanaša na material, aluminij, ki ga lahko vedno znova vračamo v osnovno obliko." S simboliko prstana pa je avtor želel pokazati povezanost in pripadnost Ptuju, zato upa, da se bo vsak, ki se bo v njem fotografiral, "na neki način s Ptujem zaročil".

Turistični okvir iz aluminja, ki stoji ob mostu za pešce, ponuja možnost za enkratne fotografije.
MO Ptuj
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta