OŠ Markovci: Kjer dekleta zmagujejo v nogometu

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
17.07.2022 03:00

Nogometašicam z OŠ Markovci se je le za las izmuznil že tretji zaporedni naslov državnih prvakinj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi z drugim mestom so zadovoljne.
Arhiv OŠ Markovci

Na OŠ Markovci se že leta lahko postavijo z vrsto uspešnih mladih športnikov in športnic, med njimi tudi z nogometašicami, ki so pretekli dve leti osvojile dva zaporedna naslova državnih prvakinj v malem nogometu, letos pa jih je zgolj ena napaka ločila od tretjega zmagoslavja.

"Četudi se nam je letos zmaga izmuznila za gol, je osvojeno drugo mesto velik uspeh za vse nas," pravijo mlade športnice, ki spomnijo, da je veliki finale potekal prav na njihovi šoli, kjer je žreb določil pare za polfinale. "V prvi tekmi smo se pomerile z ekipo iz Šmarjete in zmagale z 1:0, vso tekmo smo na igrišču prevladovale in se tretje leto zapored veselile finalne tekme. V drugi polfinalni tekmi je OŠ Rakek po začetnem vodstvu OŠ Trbovlje zmagala in si odprla pot v finale. Tekma za tretje mesto je bila odločena z enim zadetkom in več sreče je imela OŠ Šmarjeta, ki si je z rezultatom (1:0) prislužila tretje mesto. Težko pričakovani finale med OŠ Markovci in OŠ Rakek je upravičil vsa pričakovanja. Po naši pobudi na začetku tekme so se igralke OŠ Rakek pokazale za čvrstega nasprotnika in v zadnjih trenutkih tekme povedle z 1: 0 ter kljub naši dobri igri zadržale vodstvo in slavile. No, me smo bile kljub porazu vesele, saj smo po dveh prvih mestih letos osvojile drugo mesto, kar je zagotovo zavidanja vreden rezultat," so še pred počitnicami povedale Eli Bezjak (kapetanka ekipe), Julija Skuhala, Neža Meglič, Teja Slanič, Lana Kristovič, Tjaša Pfeifer, Doris Cimerman, Lara Krajnc in Mia Pernat. Mentor ekipe nogometašic OŠ Markovci je učitelj Zlatko Marčič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta