Pavlina Kukovec, stoenoletnica čilega zdravja. Ob jubileju z gosti tudi zapela

Aleksandra Papež Aleksandra Papež
16.07.2023 03:35

Ob visokem jubileju so Pavlino Kukovec obiskali najbližji sorodniki ter tudi župan in župnik. Lani, ko je dopolnila sto let, je šla še sama v cerkev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pavlina Kukovec ob rojstnodnevni torti
Osebni Arhiv

Pavlina Kukovec iz Zgornjega Partinja v Občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah je v četrtek, 29. junija, dopolnila 101 leto življenja. Ob tej priložnosti so jo na domu, kjer živi z družino sina Branka, obiskali najbližji sorodniki: hčerka Berta z družino iz Stuttgarta, 96-letna sestra Anica, nečaki in nečakinje, ob njej pa se je zbralo vseh šest pravnukov, kar se zgodi zelo redko, saj dva od njih živita v oddaljenem Stuttgartu.

Najstarejšo občanko v občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah pa sta obiskala tudi župan Peter Škrlec in domači župnik Janko Görgner. Z obiskom sta jo počastili še predstavnici Društva upokojencev Sveti Jurij, Hermina Križovnik in Alenka Fekonja. Slavljenka je vse obiskovalce sprejela z dobro voljo in z njimi tudi zapela.

Pavlina Kukovec ob rojstnodnevni torti
Osebni Arhiv

"Babica Pavlina sicer še zmore sama poskrbeti zase, se obleči, vsakodnevno pride iz sobe v kuhinjo, ob opori pa se sprehodi tudi okoli hiše. Ob lepih dnevih rada poseda na hišnem dvorišču. Svojo starost preživlja letom primerno, včasih je polna energije in dobre volje, včasih pa naveličana od vsakodnevnih tegob, ki ji jih je prizadejalo dolgo življenje. Malo v šali, malo pa tudi zares kdaj potoži, da je 'Bog pozabil nanjo'," je povedala vnukinja Vida Ornik. Sicer pa se gospa častitljive starosti rada pohvali z dejstvom, da v svojem življenju še ni preživela dneva v bolnišnici (razen, ko je rodila), kar zgovorno priča o njenem zdravju.

Pavlina Kukovec se je rodila v viničarski družini na Malni, imela je štiri sestre in dva brata (živi še omenjena sestra Ana). V Partinju si je z možem Mihaelom uredila kmetijo, na kateri je Pavlina vse življenje delala, zdaj kmetijo vodi njen sin. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta